Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.01.2016 21:23:02
Deli članek:

Real in Atletico začasno spet lahko trgujeta

Krovna nogometna zveza Fifa je madridskima kluboma Realu in Atleticu začasno spet dovolila trgovanje na nogometni tržnici.

Oba kluba sta namreč sporočila, da sta bili njuni pritožbi uspešni, pritožbena komisija krovne zveze pa je za zdaj spet dovolila kupovanje okrepitev. Po prvotno izrečeni kazni kluba ne bi smela kupovati nogometašev eno leto.  Umik prepovedi je začasen, o njeni dokončni obliki pa bo Fifa še odločala. Podrobnosti začasnega dovoljenja za trgovanje v vpletenih klubih niso pojasnili.

Atletico slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki ga v soboto čaka veliki derbi španskega prvenstva z Barcelono, se je pred dnevi pritožil na enoletno prepoved kupovanja novih igralcev, enako so naredili pri mestnem tekmecu Realu.

Fifa je obema madridskima kluboma izrekla enoletno prepoved kupovanja igralcev, ki bo začela veljati v julijskem prestopnem roku. Ob tem bi moral Atletico plačati še 900.000 frankov oziroma 820.000 evrov kazni, Real pa 330.000 evrov. Španska kluba sta si kazen prislužila zato, ker sta v preteklosti trgovala z mladoletnimi nogometaši.

Oba kluba sicer v iztekajočem se prestopnem roku do konca meseca še lahko sklepata pogodbe. Prepoved bi morala začeti veljati s 1. februarjem in bi vključevala naslednja dva prestopna roka.