Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
29.01.2016 14:40:26
Deli članek:

Realov dres podira rekorde

Kljub temu, da madridski Real v zadnjih letih ni bil pretirano uspešen, pa zaradi tega prav nič ne trpi njegovo finančno stanje. Ravno nasprotno!

Real Madrid in njegov opremljevalec športne opreme Adidas naj bi še pred koncem te sezone podpisala novo megalomansko in nadvse donosno pogodbo. Po novem bodo Madridčani na sezono prejeli neverjetnih 140 milijonov evrov, kar je daleč najbolj donosna tovrstna pogodba v svetu nogometa, veljala pa naj bi za obdobje desetih let.

Madridski velikan se bo tako spet lahko ponašal z rekordno pogodbo z opremljevalcem opreme, lani jim je ta primat prevzel Manchester United, ki je prav tako z Adidasom sklenil pogodbo v višini 98 milijonov evrov na sezono. Lani je zelo donosno kupčijo z Adidasom sklenil tudi Bayern, ki pa bo v naslednjih 15 letih na leto prejel "zgolj" 60 milijonov evrov oziroma skoraj 90 milijonov v zadnjih letih pogodbe.

Pri vsem skupaj pa je nadvse zanimivo tudi to, da sta strani aktualno pogodbo podpisali leta 2012, veljati pa bi morala do 2020. Toda kot kaže je neizprosnemu pogajalcu Florentinu Perezu uspel nov veliki met, s katerim bodo rekordni prihodki in dohodki iz zadnjih let v naslednjih sezonah še višji.