pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ro
ro
0 29.01.2016 20:35:31

Koper: Ne, zdaj več niti Messi

Drago Wernig - TAKA
Konec je. Koprčani so končali svoje udejstvovanje v prestopnem roku, do konca meseca prihodov na Bonifiko ne bo več.

"Da, dovolj je. Med tednom sem denimo dobil ponudbo za kakovostnega igralca z izkušnjami iz bundeslige, toda o njegovem prihodu se nisem hotel niti pogovarjati. In se ne mislim niti v prihodnjih dneh. Nočem se več. Če se malce pošalim, tudi če bi se po kakšnem čudežu morda pojavila možnost prihoda Lionela Messija, to zdaj ne bi več prišlo v poštev," je odločnost, da novih moči gotovo ne bo več, slikovito ponazoril Dušan Petković.

"Pripeljali smo sedemnajst novih igralcev. Ostajam pri prepričanju, da smo opravili dober posel, toda hkrati je dejstvo, da jih še več ne potrebujemo. Na vsakem položaju smo 'pokriti' z dvema igralcema, trije bi bili vendarle preveč. Če bi zasedbo še dodatno razširili, to nikakor ne bi blagodejno vplivalo na stanje duha v slačilnici, v ekipo bi po nepotrebnem vnesli nemir. Nezadovoljstvu bi se bilo tako rekoč nemogoče izogniti, tega si nikakor nočemo privoščiti," pravi športni direktor Kopra.


Slavko Matić in njegovi varovanci so do zdaj odigrali že pet prijateljskih tekem. Štiri med pripravami v Medulinu, kjer so sodelovali na turnirju Arena Cup 2016, v nedeljo so se udarili še z beograjsko Crveno zvezdo. Obet nikakor ni dober, Koprčani so petkrat izgubili, toda na Obali zaradi tega ne delajo drame.
"Ekipa je prenovljena in popolnoma jasno je, da potrebujemo čas, da se fantje spoznajo, privadijo drug na drugega in uigrajo. Dneve, ki smo jih preživeli v Medulinu, smo izkoristili na najboljši način. Kar zadeva prijateljske tekme, rezultati niso bili v ospredju, a čeprav smo izgubljali, so bile tudi dobre stvari. Zdaj seveda nadaljujemo naporno delo in verjamem, da bomo dosegli namen in začetek drugega dela prvenstva dočakali primerno pripravljeni," je povedal Slavko Matić.

Ritem prijateljskih preizkušenj se je zdaj umiril. Skoraj povsem umiril. "Ekipa v prihodnje potrebuje predvsem mir za kakovostne treninge, kar ji bomo tudi omogočili. Kar nekaj časa nimamo predvidene tekme, morda bomo do začetka spomladanske sezone odigrali le še dve. Eno s tretjeligašem in 8. februarja z Dinamom. Takšen je načrt, vendar ni izključeno, da se bomo odločili tudi za generalko pred nadaljevanjem prvenstva. Ali jo bomo potrebovali ali ne, se bomo odločili glede na odzivnost moštva na treningih," pojasnjuje Dušan Petković, ki prihajajoče obdobje pričakuje izjemno optimistično: "Vem, da smo na pravi poti, o tem sem prepričan. Prav tako kot o tem, da bomo za uvodni dvoboj z Olimpijo v Stožicah odlično pripravljeni."

Članki iz rubrike