Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
28.01.2016 11:20:51
Deli članek:

Senzacija v Španiji: Oblak le opazoval pokalni neuspeh Atletica

Nogometaši Celte iz Viga so priredili prvovrstno presenečenje v španskem pokalu in v četrtfinalu izločili madridski Atletico.

Prva tekma v Vigu se je končala brez zadetkov, na sredinem povratnem obračunu na madridskem stadionu Vicente Calderon pa je zasedba iz Galicije slavila s 3:2 (1:1).

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak ni bil med vratnicami madridske ekipe, njegov kolega Miguel Angel Moya pa je kar trikrat pobral žogo iz svoje mreže. Za goste je dva gola dosegel Pablo Hernandez (22., 64.), enega John Guidetti (56.), za "colchonerose" pa sta zadela Antoine Griezmann (29.) in Angel Correa (81.).

NAVIJAČI SO POGREŠALI OBLAKA
Številni navijači Atletica so bili nezadovoljni s predstavo rezervnega vratarja Moye, ki brani oziroma zdaj že branil samo v pokalnem tekmovanju. Madridčani toliko zadetkov niso prejeli že lep čas. Toliko kot jih je rezervist prejel na eni tekmi, jih je Oblak denimo v celotnem skupinskem delu lige prvakov. Ob tem velja dodati, da slovenski vratar blesti tudi v domačem prvenstvu, kjer je na 21 tekmah prejel le 8 zadetkov. Dosežek, s katerim postavlja nove mejnike v španskem prvenstvu in zaradi katerega postaja vse večji ljubljenec privržencev Atletica.

BARCELONA BOLJŠA OD BILBAA
Barcelona je izločila Athletic iz Bilbaa s skupnim izidom 5:2, drevi pa bosta na sporedu še dva četrtfinalna obračuna. Mirandes bo na domačem igrišču skušal nadoknaditi dva gola zaostanka s prve proti Sevilli, Las Palmas pa bo gostil Valencio. Njun prvi dvoboj se je končal z neodločenim izidom 1:1.