Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
12.01.2016 11:24:25
Deli članek:

V grozljivi nesreči umrla skoraj celotna nogometna ekipa (video + foto)

V Mehiki je prišlo do grozljive nesreče avtobusa, v kateri je življenje izgubilo 21 ljudi. Med njimi je bila večina članov nižjeligaške nogometne ekipe iz Veracruza.

Mehika je zavita v črno. V ponedeljek je v zvezni državi Veracruz prišlo do hude nesreče avtobusa, ki je iz mesta Camaron de Tejeda proti Cordobi prevažal 45 oseb. Voznik avtobusa naj bi zaradi previsoke hitrosti izgubil nadzor na vozilom, za nameček ravno na mostu, ki vodi čez reko Atoyac.

Avtobus je tako prebil varnostno ograjo, zgrmel več kot trideset metrov globoko in pristal v reki. Življenje je v nesreči izgubilo vsaj 21 potnikov, tamkajšnji mediji o natančnem številu ranjenih ne poročajo, bojijo pa se, da bo končna številka smrtnih žrtev še višja. Kot je dejal eden od preživelih potnikov, je voznik vozil precej hitro, nadzor pa je izgubil v ovinku tik pred mostom.

AVTOBUS PREVAŽAL NOGOMETAŠE IN DRUŽINSKE ČLANE
Na avtobusu je bila celotna ekipa nogometnega kluba iz Camarona de Tejede, na tekmo tamkajšnje nižje lige pa se je peljala skupaj z nekaterimi družiskimi člani, zaradi česar so bili med žrtvami tudi otroci. V reševanje preživelih so se nemudoma podali očividci, kmalu pa so na kraj prizorišča prihiteli tudi policisti, gasilci in reševalci, ki so nato s skupnimi močmi pomagali vsem ponesrečencem.

Tragedija je močno prizadela športno javnost in celotno Mehiko, oglasil pa se je tudi mehiški predsednik Enrique Pena Nieto, ki je sporočil: "Obžalujem, da je na mostu čez reko Atoyac v Veracruzu prišlo do hude nesreče, v kateri je življenje izgubilo več ljudi. Moje sožalje vsem, ki so izgubili najdražje, poškodovanim pa želim hitro okrevanje."

Galerija