Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
12.01.2016 08:35:06
Deli članek:

Kakšno ekipo želi trenirati Kek?

Andrej Križ

Mariborski strokovnjak je pred nadaljevanjem sezone zelo odločen.

Nogometaši Rijeke so v ponedeljek popoldne začeli priprave na spomladanski del sezone. Brez prvega zvezdnika Anasa Sharbinija, status katerega ostaja nedorečen, toda s slovenskim dvojcem Roman Bezjak-Miral Samardžić, ki je pred prvim treningom podaljšal pogodbo do poletja 2019.

Reški spomladanski načrti so nadvse ambiciozni. "Moj cilj je samo eden – želim trenirati ekipo, ki je sposobna premagati vsakega. Ko vse seštejemo, to pomeni, da si prvi. Želim si takšno ekipo, želim s jo pripravljati na takšen način. Prvo mesto je cilj vsakega trenerja, moj osebni in hkrati cilj, ki ga bom postavil pred ekipo," je bil po prvem treningu odločen Matjaž Kek.

Rijeka je po prvem delu prvenstva na drugem mestu na lestvici,
Dinamo ima na vrhu dve točki več, mariborski strokovnjak in njegovi varovanci bodo del priprav opravili tudi v Dubaju. "Najpomembnejše je spoznanje, da smo dobili svoj dom, da imamo doma kakovostne pogoje za vadbo, ni nam jih treba iskati drugod. Kar zadeva Dubaj, je ob pravšnjih razmerah, ki jih pričakujemo, dobra priložnost za promocijo kluba," je pristavil nekdanji selektor slovenske reprezentance.