Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
29.12.2015 15:59:22
Deli članek:

Özil bo kmalu dohitel (in prehitel) legendarnega topničarja

Nemški reprezentant Mesut Özil je letos v izvrstni formi in eden glavnih "krivcev" za vodstvo Arsenala v angleški ligi.

Mesut Özil je član Arsenala že tretjo sezono, toda v letošnji sezoni še posebej blesti. Bolj kot z zadetki, v premier ligi je letos dosegel dva gola, navdušuje s podajami, saj je na šestnajstih odigranih obračunih prispeval ravno toliko podaj.

Zadnjo podajo je prispeval v ponedeljek, ko je Arsenal z 2:0 premagal Bournemouth, angleški mediji pa so prišli do zanimivega podatka. Če bo 27-letni Nemec nadaljeval v takšnem slogu, bo že februarja dohitel in tudi prehitel legendarnega nogometaša Arsenala Thierrya Henryja. Slednji je v celotni sezoni 2002/03 podelil 20 podaj, torej le štiri več, kot jih ima po polovici sezone na svojem računu Özil.

Najbližje temu rekordu angleške premier lige je bil Cesc Fabregas, saj je Španec v lanski sezoni soigralcem pripravil 18 zadetkov. Zanimiv je tudi podatek, da se je Nemec po številu podaj v angleškem prvenstvu že izenačil tudi z enim najboljših nogometašev omenjene lige zadnjih let. Govora je o mlademu zvezdniku Chelseaja Edenu Hazardu. Belgijec in Nemec sta do zdaj zbrala 29 podaj, vendar s to razliko, da je Özil odigral 59 tekem manj.