Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
27.12.2015 13:59:08
Deli članek:

Velikana pripravljena odšteti 40 milijonov

Reuters

Pred začetkom zimskega prestopnega roka se veliko ugiba o tem, kako se bodo klubi lotili osvežitve igralskega kadra. Seveda se največ prahu dviga okoli najboljših, med katere seveda sodita Barcelona in Real.

Slednja naj bi iskala okrepitev v zvezni vrsti, španska velikana pa naj bi se spustila v boj za istega nogometaša. V tem primeru gre za zvezdnika Rome - Miralema Pjanića. Pri tem kot zanimivost lahko omenimo, da si bosta Roma in Real februarja nasproti stala v osmini finala lige prvakov.

Reprezentant Bosne in Hercegovine je bil v zadnjem času eden najpomembnejših členov zasedbe, ki jo vodi trener Rudi Garcia, in trenutno zaseda peto mesto lestvice serie A. Seveda 25-letnikov podpis nikakor ne bo poceni, sinovi volkulje za predčasno prekinitev pogodbe - ta velja do 30. junija 2018 - zahtevajo 40 milijonov evrov. Po informacijah, ki prihajajo iz Španije, naj tamkajšnja velikana s tem ne bi imela nikakršnih težav.

Pjanić je v večno mesto prišel leta 2011 iz Lyona, njegova takratna odškodnina pa je znašala 11 milijonov evrov. V tej sezoni je za Romo nastopil na 21 tekmah, na katerih je zabil devet golov in prispeval šest podaj. Skupno pa je v njenem dresu odigral 165 tekem, dosegel 27 zadetkov in imel še 39 podaj.