Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.12.2015 13:26:00
Deli članek:

Real želi zvezdo Barce. Perez, mar danes ni to tudi zate preveč?

Reuters

Se Florentino Perez po petnajstih letih spet pripravlja na to, da bo v Real pripeljal nogometaša iz Barcelone?

Španija je ena tistih držav, v katerih z nogometom za letos še niso zaključili. Jan Oblak in vsi ostali, ki si kruh služijo v tamkajšnji prvi ligi, bodo spet na delu 30. decembra, časa za počitek torej ni. A medije bolj kot prihajajoče tekme zanima nekaj, kar je prav tako pred vrati – zimski prestopni rok. Prestopi so pač za številne ena najbolj zanimivih stvari v svetu nogometa, zato ne čudi, da so novice o govoricah najbolj brane. To številni zlorabljajo in ne potrebujejo veliko, da objavijo tudi kaj takšnega, kar se zdi sicer povsem neverjetno.

V rubriko neverjetno sodi tudi zapis v Sportu, kjer poročajo, da se je Real ogrel za zvezdnika – Barcelone! Sicer v Madridu ne sanjajo o prihodu Lionela Messija, a tudi nakup Neymarja bi bila kakopak novica, ki bo močno odmevala. Omenjeni časnik poroča, da se je za Brazilca v prvi vrsti ogrel Florentino Perez, predsednik Reala, ki je menda pripravljen narediti vse za to, da bo Neymarja dejansko pripeljal na stadion Santiago Bernabeu.

Če bo res želel storiti kaj takšnega, potem bržčas ni dvoma, da bo moral aktivirati nogometaševo odkupno klavzulo. Ta znaša astronomskih 165 milijonov funtov, kar je kakopak ogromno, a če kdo, potem si jo bržčas lahko privošči Real. Če bi slednji res plačal toliko za Neymarja, potem bi bila Barcelona brez moči in bi celotna odločitev ležala v nogometaševih rokah. Toda ali bi bil Neymar res pripravljen storiti najhujše možno izdajstvo v svetu nogometa?

Zdi se, da se je Perez tokrat odločil za preveliko ribo, toda hkrati je res, da je spretnemu poslovnežu v preteklosti uspel že marsikateri zapleten posel. Ne nazadnje je svojega prvega nogometaša v Real pripeljal prav iz Barcelone. Tedaj mu je uspelo prepričati Luisa Figa, kasneje je pripeljal še številne druge zvezdnike, recimo Zinedina Zidana, Ronalda, Davida Beckhama, Cristiana Ronalda, Kakaja ...

Reuters