Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
21.12.2015 10:06:30
Deli članek:

Incident: pljuvali po Messiju, vpili na Mascherana

Reuters

Nogometaši Barcelone so ob odhodu z Japonske doživeli neprijetno izkušnjo.

Barcelona je v nedeljo v finalu klubskega svetovnega prvenstva brez težav premagala River Plate (3:0). Srečanje v Yokohami je spremljalo tudi skoraj 20.000 navijačev argentinske ekipe, ki so skozi tekmo glasno navijali kljub slabemu položaju njihovih ljubljencev.

Dober vtis s stadiona pa so privrženci južnoameriških prvakov pokvarili na letališču. Ko so se igralci aktualnih španskih in evropskih prvakov vračali domov, so bili namreč tarča vročekrvnežev.

Verbalno so se spravili na igralce, posebej na oba Argentinca - Lionela Messija in Javierja Mascherana. Proti Messiju je poletel tudi pljunek, kar je zvezdnika tako razhudilo, da je želel fizično obračunati s "pljuvačem".

V bližini sta bila Luis Enrique in Mascherano, ki sta umirila svojega kolega. Proti branilcu so letele številne žaljivke, češ da je v preteklih letih pozabil na svoj matični klub - River.

VEDNO KAKŠEN BEDAK
Vsekakor gre za dejanje, ki ne more biti v ponos klubu iz Buenos Airesa. Predsednik Riverja Rodolfo D'Onofrio se je za postopanje navijačev že opravičil in ga pospremil z besedami: "Povsod se najde kakšen bedak!"