Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
20.12.2015 12:27:37
Deli članek:

Uradno: Ancelotti namesto Guardiole

Reuters

Dvomov ni več, po koncu letošnje sezone bo Pepa Guardiolo na klopi Bayerna nasledil Carlo Ancelotti.

Čeprav je Pep Guardiola svoje slovo od klopi Bayerna najprej želel obelodaniti šele aprila, se je vse skupaj odvilo precej hitreje. Katalonec se bo po letošnji sezoni, svoji tretji na klopi Bavarcev, poslovil od aktualnih nemških prvakov, s katerimi je sicer na dobri poti proti tretji zaporedni prvenstveni zvezdici (za Bayern četrti zaporedni).

"Pep Guardiola svoje pogodbe z ekipo Bayern München ne bo podaljšal. Novi trener rekordnih nemških prvakov bo 1. julija 2016 postal Carlo Ancelotti; 56-letni Italijan bo dobil v podpis triletno pogodbo, ki bo veljala do 30. junija 2019," so zapisali v Bayernu.

Predsednik bavarskega kluba Karl-Heinz Rummenigge je dejal: "Zahvaljujemo se Pepu Guardioli za vse, kar je od leta 2013 storil za naš klub. Prepričan sem, da bodo Pep in nogometaši še bolj zavzeto delali, da bi dosegli visoke športne cilje."

"Carlo Ancelotti je izjemen trener, ki je med drugim že trikrat osvojil ligo prvakov. Carlo je umirjen, preudaren mojster svojega posla, ki zna povezati skupino zveznikov in ustvariti zanimivo nogometno kombinacijo. Z njim smo našli tisto, kar smo iskali. Veselimo se že sodelovanja," je dodal Rummenigge.

MANJKA MU LE ŠE BUNDESLIGA
Ancelotti bo z Bayernom podpisal triletno pogodbo. V letošnjem tekmovalnem obdobju je brez službe, potem ko je dve leti vodil madridski Real. Velja omeniti, da je Ancelotti vodil ekipe v vseh najmočnejših prvenstvih Evrope z izjemo Nemčije. Služboval je v Italiji (Juventus, Milan), Angliji (Chelsea), Španiji (Real Madrid) in Franciji (PSG).

"Zelo sem počaščen, da bom od naslednje sezone trener velikega Bayerna," je ob razkritju novice dejal 56-letni italijanski trener.