Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.12.2015 08:04:21
Deli članek:

Van Gaal po porazu do novih neslavnih rekordov

Manchester United je včeraj doživel nov poraz in se s tem oddaljil od vrha premier lige. Louis van Gaal pa se lahko kljub vsemu pohvali z dvema 'rekordoma'.

Kako vesel bo zaradi njiju Louis van Gaal je seveda jasno. Gre namreč za negativna rekorda, ki bosta 64-letnega Nizozemca še dolgo preganjala. Po včerajšnjem šokantnem domačem porazu proti Norwichu (1:2) rdeči vragi na vrhu lestvice za Leicestrom zaostajajo že 9 točk.

Louis van Gaal je tako rdeče vrage vodil še na šesti zaporedni tekmi, na kateri so ostali brez zmage, kar se je zgodilo prvič po marcu leta 2004, takrat še pod vodstvom Sira Alexa Fergusona. No, drugi neslavni rekord je še precej bolj zgovoren.

Manchester United je namreč po 69 letih dvakrat zapored izgubil proti moštvu, ki se lahko okliče kot novinec v ligi. Spomnimo, da so rdeči vrati prejšnji konec tedna z enakim izidom a v gosteh ostali praznih rok proti Bournemouthu (2:1).

Ni kaj, negativni trend se v rdečem delu mesta nadaljuje, pozivi po zamenjavi Nizozemca na klopi dvajsetkratnih prvakov v elitni angleški druščini pa so vse glasnejši. Na Old Traffordu je s tribun celo odmevalo vzklikanje "Jose Mourinho".