Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
15.12.2015 21:36:28
Deli članek:

Twente za tri leta ostal brez Evrope

Nizozemska nogometna zveza (KNVB) je prvoligašu Twenteju za tri leta prepovedala igranje v evropskih tekmovanjih.

Ob tem ga je še kaznovala s 45.250 evri, ker je goljufal pri dokumentaciji, potrebni za pridobitev licence za evropska tekmovanja, ter zaradi dejstva, da je nekdanji predsednik oškodoval klub pri prestopih igralcev.

KNVB je kaznoval Twente s prepovedjo igranja v Evropi, če do konca sezone ne odpravi vseh nepravilnosti, pa ne bo dobil niti licence za prvo in drugo nizozemsko ligo.

Preiskovalci so odkrili, da je nekdanji predsednik kluba Aldo van der Laan z eno menedžersko agencijo klub oškodoval pri prestopih igralcev. Van der Laan je domnevno pristal na to, da agencija klubu plača pet milijonov evrov za 10- do 50-odstotne pravice na transferje sedmerice igralcev. Med njimi so Luc Castaignos, Quincy Promes, Bilal Ould-Chikh, Youness Mokhtar, Dušan Tadić, Shadrach Eghan in Kyle Ebecilio.

Potem ko je afera prišla v javnost, je predsednik kluba odstopil, vodstvo zveze pa je uvedlo preiskavo. V tej so našli še številne druge nepravilnosti, tudi pri dokumentaciji za pridobitev licence za nastop v evropski ligi 2014/15.

Klub iz Enschedeja je bil prvak Nizozemske leta 2010, trikrat pa je bil pokalni prvak.