Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.11.2015 12:52:41
Deli članek:

Mourinho: Mogoče bi uspel Tom Cruise

Portugalski strateg Jose Mourinho po minimalni zmagi Chelseaja nad Norwichem z 1:0 na Stamford Bridgeu v angleški premier league nekoliko lažje diha.

Čeprav Londončani z le štirimi zmagami in sedmimi porazi ter dvema remijema ostajajo v spodnjem delu ligaške lestvice. Obramba naslova tako postaja vse bolj podobna misiji nemogoče.

Angleški mediji in privrženci londonskega kluba preračunavajo ter preigravajo možnosti, ki pa so iz dneva v dan bolj pičle ter so modri vse bolj oddaljeni od obrambe naslova angleškega prvaka. Chelsea je po 13 krogih in 14 osvojenih točkah na sila skromnem 15. mestu prvenstvene lestvice.

Na prvem mestu ligaške razpredelnice je presenetljivo Leicester City z 28 točkami, točko manj ima na drugem mestu Manchester United, dve točki manj pa Manchester City in Arsenal.

Mourinho je sicer prepričan, da lahko Chelsea sezono še vedno konča v prvi četverici, obramba naslova pa je vse bolj podobna misiji nemogoče ter posel za Ethana Hunta junaka holivudske filmske uspešnice Misija nemogoče, ki ga je upodobil zvezdnik Tom Cruise.

"Četrto mesto zame ni misija nemogoče. Če pa me vprašate o osvojitvi naslova, pa bi dejal, da gre za misijo nemogoče. Mogoče bi uspel Tom Cruise, pa še to bi bilo precej zapleteno," je v svojem slogu položaj Chelseaja ocenil Portugalec na klopi londonskega kluba.

Nogometaši Chelseaja so od prvega mesta trenutno oddaljeni 14 točk, natanko toliko, kolikor so jih osvojili doslej, en ducat točk pa jih loči od četrtega mesta, kar bi za 52-letnega Mourinha še bil sprejemljiv dosežek, saj bi to mesto še prineslo ligo prvakov.

V zadnjih štirih sezonah so moštva, ki so osvojila četrto mesto v razvrstitvi elitnega angleškega prvenstva povprečno osvojila 72 točk. Za Chelsea pomeni, da bi moral na preostalih 25 tekmah osvojiti vsega skupaj 58 točk, torej vpisati vsaj 19 zmag in en remi.

V minuli sezoni, ko je bil Chelsea na vrhu, je Manchester United za četrto mesto osvojil 70 točk, v dveh sezonah poprej je Arsenal na četrtem mestu končal z izkupičkom 73 in 79 točk, v sezoni pred tem 2011/12 pa je izkupiček Tottenhama za četrto mesto znašal 69 točk.