Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
22.11.2015 08:27:50
Deli članek:

Van Gaal hoče Ronalda

Reuters

Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal je potrdil, da želi na Old Trafford pripeljati napadalca madridskega Reala Cristiana Ronalda.

Portugalec je leta 2009 iz Uniteda odšel v Madrid za takrat rekordno odškodnino pri prestopih - okoli 90 milijonov evrov. V Manchester je prišel iz portugalskega Sportinga leta 2003 za 13 milijonov evrov in na 292 tekmah za United dosegel 118 golov.

Po sobotnem debaklu Reala doma proti največjemu španskemu tekmecu Barceloni pa so spet postale glasne govorice, da si 30-letni Ronaldo želi zapustiti Santiago Bernabeu.

"Spremljamo več igralcev, ne samo Ronalda. Toda večina od njih je nedotakljivih oziroma jih bomo zelo težko dobili. Ronaldo? Čakamo in upamo,"
je dejal Van Gaal za britanski BBC.

Ronaldo je bil trikrat najboljši igralec na svetu po izboru Fife, letos pa je presegel Raulov rekord in postal najboljši strelec Reala v zgodovini s 323 zadetki.    

V šestih sezonah v Realu je osvojil špansko prvenstvo, ligo prvakov in dva španska pokala, v šestih sezonah pod taktirko Alexa Fergusona pri Unitedu pa je osvojil tri agleška prvenstva, ligo prvakov, angleški FA pokal in dva angleška liga pokala.