Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.11.2015 08:25:44
Deli članek:

V Ljubljano prihaja Udinese, toda brez velikega zvezdnika

alesfevzer.com

Danes bo v Ljubljani odigrana mednarodna prijateljska tekma med Olimpijo in Udinesejem. A to bo tekma z napako.

Nocoj bo v Ljubljani odigrana zanimiva prijateljska tekma, ob 18.30 se bosta začela meriti vodilni klub slovenskega prvenstva Olimpija in italijanski prvoligaš Udinese. V upravi zeleno-belih so upali, da bo to pravi spektakel, toda kot vse kaže, so se ušteli. Vstopnice za tekmo so se bolj slabo prodajale, za nameček so jim ponagajali še gostje iz Vidma. Ti so se namreč odločili, da bodo na pot odšli brez svojega bržčas največjega zvezdnika.

Trener črno-belih Stefano Colantuono je na pot odpeljal 19 nogometašev, a seznam razkriva, da so številni tisti, ki v serie A nosijo pomembno breme, ostali doma. Med temi tudi Antonio Di Natale, sicer že 38-letni napadalec, ki pa se lahko pohvali, da je z 208 zadetki celo šesti najboljši strelec italijanskega prvenstva vseh časov. No, Di Nataleja v Ljubljani ne bo, v Vidmu so ostali prvi vratar Orestis Karnezis, Brazilci Edenilson, Danilo, Marquinho in Felipe, grški reprezentant Panagiotis Kone, nekdanji italijanski reprezentant Francesco Lodi, Ganec Emmanuel Agyemang-Badu in tudi v tej sezoni najboljša strelca Daniel Zapata ter Cyril Thereau.

Skratka, ne bomo pretiravali, če bomo zapisali: Udinese se bo v Stožicah predstavil z rezervno zasedbo. No, pa tudi Olimpija bo oslabljena, manjkali bodo namreč mladi reprezentanti Andraž Šporar, Nik Kapun, Miha Zajc in Kenan Bajrić.

Reuters