Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
11.11.2015 13:57:09
Deli članek:

Epsko zavlačevanje: sodnik izključil deset pobiralcev žog!

Facebook

Italijanska nogometna zveza je razveljavila izid tekme mladih ekip Barija in Latina zaradi neprimernega postopanja pobiralcev žog.

V prvenstvu italijanskih mladih ekip se je zgodil nevsakdanji incident. Srečanje med Barijem in Latino se je namreč končalo z zmago domačih (2:1), a je zveza zmago naknadno dodelila gostom.

Razlog? Pobiralci žog so z zavlačevanjem tako drastično vplivali na potek srečanja, da je bil Bari kaznovan. Vse od šeste minute drugega polčasa so domači pobiralci žog namreč žogo v igro vračali sila počasi, da bi domačim pomagali zadržati vodstvo. Večkrat se je zgodilo tudi, da so ob akciji gostov v igrišče vrgli še eno žogo in s tem sodnika prisilili, da je prekinil akcijo.

VSE JE NAGNAL Z IGRIŠČA

Vse skupaj je sodnika dokončno razbesnelo v 81. minuti, ko je izključil vseh deset pobiralcev in zahteval, da se ob igrišče prinesejo dodatne žoge, s katerimi so lahko nemoteno dokončali srečanje. Spomnimo: če je na srečanju zadostno število pobiralcev, so za srečanje dovolj tri žoge, če pobiralcev ni, mora gostitelj zagotoviti šest žog.

V poročilu s srečanje je zveza zapisala, da domači klub ni posredoval in ni skušal razrešiti situacije kljub pritoževanju gostov.