Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
11.11.2015 12:10:32
Deli članek:

"Ali vas jaz sprašujem, kaj delate s pisalom?"

Facebook

Nizozemski nogometni zvezdnik Memphis Depay se je odzval na kritike, ki so se "spotaknili" ob njegovo garderobo.

Nogometaš Manchester Uniteda, Nizozemec Memphis Depay, je bil v zadnjem obdobju pogosto tarča kritik. Po solidnem začetku sezone, potem ko je poleti iz PSV-ja prestopil na Old Trafford, je doživel padec v formi, še slabše pa mu je s soigralci šlo na reprezentančnem nivoju.

Nizozemci se namreč sila presenetljivo niso uvrstili na Euro 2016, sodelovali ne bodo niti v dodatnih kvalifikacijah, saj so v svoji skupini osvojili zgolj četrto mesto za Islandijo, Češko in Turčijo.

Neuspeh je razumljivo podžgal javnost v deželi mlinov na veter. Slabe predstave na zelenici so bile razlog za iskanje najmanjših malenkosti, ki bi lahko zmotile vzdušje v izbrani vrsti in odnos do oranžnega dresa.

Najbolj glasnih kritik, ki niso povezane z igranjem nogometa, je bil deležen prav Depay. Slednji se je znašel na tapeti zaradi drznega sloga oblačenja, ki je zmotil nekatere opazovalce.

Veliko pozornosti je vzbudil predvsem njegov klobuk, ki naj bi skupaj z njegovo garderobo nakazoval na to, da več pozornosti kot igranju posveča svojemu stilu.

"SELEKOR NI REKEL NIČ!"

Ob vrnitvi v reprezentančni tabor se je Depay odzval na kritike. Ko so ga novinarji pobarali, kaj je počel s takšnim klobukom, je jezno odvrnil: "To je le klobuk, kaj pa človek počne s klobukom? Nosi ga! Jaz vas ne sprašujem, kaj počnete s pisalom. Selektor Danny Blind mi ni dejal, da tega klobuka ne bi smel nositi."

V nadaljevanju se je Depay dotaknil tudi padca svoje forme: "Seveda mi je, ker sedim na klopi, težko. Se pa stvari počasi izboljšujejo zame na treningih, gre mi vedno bolje.Ko bom dobil priložnost, jo bom izkoristil. Ljudje so vajeni, da zabijam gole in to se bo spet dogajalo, a sedaj vse skupaj traja malce dlje, ker igram na višjem nivoju kot v pretekli sezoni," je za NOS dejal krilni napadalec.