Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
06.11.2015 22:07:23
Deli članek:

Mamić (znova) šokiral javnost

arhiv
Zdravko Mamić

Prvi mož zagrebškega Dinama se je odzval na besede velikega upa Anteja Ćorića, ki je razočaran sporočil, da želi zapustiti klub.

"Konec je, ne želim več ostati v klubu, v katerem me ne spoštujejo. Celo ko se poškodujem na treningu, do mene pristopi le fizioterapevt. Trener me nič ne sprašuje. Vedno bom navijač Dinama, toda ne želim ostati zaradi strokovnega vodstva in še nekaterih ljudi. Jezen sem. Ko sem podpisoval pogodbo, so bile obljube drugačne, zato se nisem obotavljal. Zdravko Mamić me je razočaral, izpadel je nekorekten. V Dinamu se ne vidim več," je po vrnitvi nogometašev hrvaškega prvaka iz Pireja, kjer so v zadnjih trenutkih ostali praznih rok v dvoboju z Olympiacosom, z javnim nastopom presenetil največji hrvaški nogometni talent Ante Ćorić.

Seveda je bilo jasno, da brez odgovora kluba ne bo šlo. Dinamo je za petek že prej napovedal tiskovno konferenco, toda po Ćorićevih besedah je bilo seveda jasno, da bodo vse ostale predvidene teme potisnjene daleč v ozadje. Kako se bo odzval Zdravko Mamić? To je bilo vznemirljivo vprašanje, prevladovalo pa je mnenje, da bo prvi mož Dinama bržčas jezen napadel mladega upa, ki ima s klubom sklenjeno pogodbo do leta 2020, in na njegov račun izrekel marsikakšno obtožbo. Toda Zdravko Mamić je znova šokiral javnost. Tokrat pozitivno. Ker ni postregel s šovom, kot že tolikokrat v preteklosti, ampak je govoril mirno in preudarno.

BLAGO REČENO NAS JE OSUPNILO
"To, kar je storil Ante, nas je blago rečeno osupnilo. Vsi, zlasti mi starejši, ki v klubu delujemo že zelo dolgo, moramo k temu pristopiti maksimalno resno. V imenu Dinama in tega fanta, izjemnega talenta. Tukaj sem 45 let in do zdaj nisem slišal, da je želel klub v tolikšni meri pomagati igralcu, kot mi Ćoriću in njegovi družini. Prisežem, da smo storili vse, kar je v naših močeh, da bi bili srečni in to bomo počeli tudi v prihodnje. Pripravljeni smo se žrtvovati in dobivati 'udarce' s ciljem, da bi Ćorić še dolga leta nosil dres Dinama, osrečeval naše navijače in nam prinašal uspehe. Pozivam ga, da spustimo žogo na zemljo in nadaljujemo z delom," je presenetil Zdravko Mamić. Dodal je, da je Ante Ćorić projekt Dinama in da bo tako tudi ostalo: "Na nekaj tekmah je bil kapetan, on se smeji s plakatov. On je simbol našega kluba. Sporočam, da si želimo, da bi Ante Ćorić še dolgo ostal v Dinamu. Da bi se izoblikoval kot igralec in človek ter prinašal veselje našim navijačem."