stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 06.11.2015 15:41:58

Zavrč - Krško: Čim prej se je treba sprijazniti

ALESFEVZER.COM
Prvo srečanje 17. kroga najmočnejšega slovenskega prvenstva bosta nocoj v Halozah odigrala Zavrč in Krško.

Nasprotnika, ki sta se prejšnji teden veselila polnega izkupička in s tem prekinila negativno serijo. Za Zavrč je bila namreč to prva zmaga po treh, za Krško pa po trinajstih krogih.

Sicer pa je bil pretekli teden zelo uspešen za petouvrščeno ekipo s prvenstvene lestvice, ki si je v sredo proti lokalnemu rivalu Dravi priigrala uvrstitev v polfinale pokalnega tekmovanja, za posladek pa je v soboto odnesla tri točke iz Domžal. Dvoboj v mestu ob Kamniški Bistrici je bil odločen v sodniškem podaljšku, tako da je bila zmaga še toliko slajša.

"Osredotočeni smo bili, da se dvignemo iz krize, v kateri smo bili v zadnjem času. Zmaga nad Dravo je bila zaradi rivalstva med kluboma zelo pomembna. To, da smo slavili še v Domžalah, pa je bila sploh dobra stvar," se je na zadnji preizkušnji ozrl Aleks Pihler. Zanimivo je, da je bil prav 21-letni vezist v preteklosti že član domžalskega moštva, a je moral tokratno srečanje izpustiti zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel v pokalu. "Prav zaradi tega je pri meni malo grenkega priokusa. Seveda sem si želel igrati proti nekdanjemu klubu, ampak tako je. Upam, da bomo v naslednjem medsebojnem obračunu tudi z mano na igrišču zmagali," se je ob izrečenih besedah hudomušno nasmehnila završka triindvajsetica.

CILJ JE NADIGRATI KRŠKO
V završkem prvoligašu smo v tej sezoni kar navajeni na pogoste menjave trenerjev. Zadnji, ki je prevzel vlogo vodja strokovnega štaba, je Milko Đurovski. Pred njim so na petnajstih tekmah ekipo s klopi vodili Ivica Solomun, Slavko Matić, Peter Pacult in Miran Emeršič. Čeprav nimajo nobene besede pri tem, pod čigavim vodstvom bodo igrali, pa tovrstne stvari vendarle pustijo še največji pečat na igralcih, ki se morajo privajati na različne metode dela. "To ni naša stvar, toda s tem se je treba čim prej sprijazniti. Navsezadnje se to dogaja povsod po svetu. Ni druge poti, kot da še naprej treniramo tako, kot smo do zdaj. Milko Đurovski nam je predstavil svoje poglede na nogomet in mislim, da smo dobro sprejeli novega trenerja," je o neprijetni temi dejal Pihler in se osredotočil na današnje srečanje s Krškim.

Tudi v Zavrču so bili malo presenečeni nad tem, da so posavski zeleno-beli premagali Gorico, vendar je to samo dodatno potrdilo besede, ki jih slišimo iz ust marsikaterega nogometnega delavca v Sloveniji, in sicer da v prvi ligi lahko vsak premaga vsakogar. "Na Krčane smo se dobro pripravili, jasno je, da moramo odigrati tako, kot znamo, pri tem pa upati na najboljše." Zavrčani so slavili že v Krškem, do zmage in pomembnih treh točk pa so takrat prišli z zadetkom v končnici tekme, v 76. minuti ga je dosegel Ed Kokorović. V današnjem obračunu so domačini favoriti in od tega dejstva ne bežijo, toda to še ne pomeni, da se lahko kar vnaprej veselijo novega uspeha. "Na prvem srečanju smo videli, da se znajo Krčani dobro postaviti. Je pa tudi res, da smo bili boljši tekmec. Podobno tekmo pričakujem tudi tokrat, vnovič bomo morali vložiti veliko truda, ampak upam, da bomo uspeli zadeti prej kot v 76. minuti, da bo malo lažje. Naš cilj je, da nadigramo Krško." Trener Đurovski ne bo imel težav pri sestavi ekipe, saj nima kaznovanih niti poškodovanih igralcev.

NAJBOLJŠA V SEZONI JE MERILO
Z zmago nad Gorico so se v Krško spet vrnili lepši nogometni časi, hkrati so se Krčani odlepili od zadnjega mesta na lestvici, ki so ga prepustili Celjanom. "Prav gotovo je lepo zmagati, saj smo že malo pozabili, kako je to. Vsi smo bili veseli, sploh zaradi načina, na katerega nam je to uspelo, ker smo odigrali verjetno najboljšo tekmo v sezoni. Da bi doživeli kakšno razsvetljenje ali da je zdaj kaj drugače kot prej, to pa ne. Z omenjeno zmago se ni nič spremenilo. Gre za določeno potrditev opravljenega dela, ki te dvigne, tako da je vse lažje. Predvsem sem vesel za igralce, da se jim je na tej tekmi poplačal vloženi trud. Drugače pa še naprej pridno in trdo delamo," je brez kakršnekoli evforije v glasu razložil trener Tomaž Petrovič, ki je današnjega tekmeca opisal kot ekipo, sestavljeno iz kondicijsko in tehnično izjemno sposobnih igralcev.

POZNO ZVEČER V MRAZU 

V Krškem je kar nekaj igralcev, ki jih pestijo določene težave z manjšimi poškodbami. Med vzroki za to sta prav gotovo dejstvi, da se jesenski del sezone počasi bliža koncu in da nekateri fantje ob igranju nogometa hodijo še v službo. Trener Tomaž Petrovič pa je opozoril še na nekaj: "Druge ekipe trenirajo sredi dneva v sončnem vremenu, mi pozno zvečer v mrazu. Za nameček polovico treningov opravimo na umetni travi, kar seveda pusti svoje posledice, tako da je nekaj fantov načetih."

"Na prvi medsebojni tekmi v Krškem so bili Zavrčani v prvih 45 minutah izrazito boljši, tisto je bila mogoče celo naša najslabša domača tekma. V nadaljevanju smo vzpostavili ravnotežje, v končnici smo nato oboji malo več tvegali, iskali zmago, oni pa so bili v odprtem boju uspešnejši," se je srečanja izpred dobrih dveh mesecev dotaknil 36-letni strateg in se v naslednjem trenutku že posvetil današnjemu: "Dobro smo analizirali tekmeca, če bomo na maksimumu, bomo verjetno imeli priložnosti. To je to, s čimer se ukvarjamo."

Nuklearce v tej sezoni skoraj kronično pesti neučinkovitost. Na šestnajstih tekmah so dosegli sedem zadetkov, kar je najmanj v tekmovanju. "Vse je odvisno od igre, če bi vedno igrali tako, kot smo proti Gorici, bi verjetno zabili več golov. Kot sem dejal prej, imajo Zavrčani zelo dobro ekipo, jaz pa si želim, da bi mi tudi na gostovanjih pokazali pravo predstavo, tako da upam na najboljše," je zaključil Petrovič, ki tokrat ne bo mogel računati na kaznovanega kapetana Miha Drnovška in poškodovanega Dejana Urbanča. Krčani bodo imeli tudi danes glasno podporo s tribun, saj so se njihovi zvesti navijači organizirano odpravili v Zavrč.

Značke: plts, 17.-krog, zavrč, krško

Članki iz rubrike