Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.10.2015 21:01:38
Deli članek:

Zakaj temnopolti niso dobri v obrambi? Ker so … temnopolti!

vszi

Nekdanji italijanski reprezentant Stefano Eranio postregel z "zanimivim" mnenjem in nemudoma dobil nogo.

Nekdanji italijanski reprezentant Stefano Eranio, ki je bil svoj čas član velikana Milana, za azzurre pa je odigral dvajset tekem in zabil tri gole, se je spravil v resne težave. Danes 48-letni upokojeni krilni vezist je nedolgo tega dobil službo komentatorja pri švicarski televizijski postaji RSI, kjer pa so se mu že zahvalili za sodelovanje, in sicer zaradi sila neprimerne opazke, s katero je postregel na tekmi med Bayerjem iz Leverkusna in Romo. Spektakularni obračun se je končal s 4:4, Eranio pa se je spravil na Antonia Rüdigerja, v Berlinu rojenega temnopoltega reprezentanta Nemčije, za katere je dejal, da je v obrambi slabo igral ker je pač – temnopolt!

"Temnopolti nogometaši v zadnji liniji velikokrat počnejo napake, ker niso dovolj zbrani. V fizičnem smislu so zelo močni, toda ko bi morali malce pomisliti … Tedaj se jim dogajajo takšne napake," je izjavil Eranio in v Švici hitro dobil nogo, omenjena televizijska postaja se je tudi opravičila vsem svojim gledalcem. Nekdanji nogometaš Genoe in Derby Countyja je potem v pogovoru z italijanskimi novinarji poskušal popraviti spodrsljaj, a kaj, ko si je skopal še globlje brezno.

"Nikogar nisem užalil in nočem, da bi kdo mislil, da sem rasist. Vsak, ki me pozna, ve, da nisem. Jezi me, da so me kar tako vrgli med volkove. Resnica je takšna, da sem dal napačno mnenje. Če bi imel več časa, bi pojasnil, da temnopolti nogometaši nikdar niso bili v nogometu šolani tako kot mi. Rüdiger stvari počne narobe, ker temnopolti nogometaši niso vajeni, da morajo biti pozorni na določene podrobnosti. Če bi bili tako osredotočeni na malenkosti, bi dominirali športu, saj imajo v smislu moči in tehnike pravzaprav vse," je potem pojasnil Italijan. A težko bi rekli, da si je naredil uslugo, zdaj ga namreč javnost še bolj pribija na križ.