Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
21.10.2015 17:55:20
Deli članek:

V Zavrč ga ni bilo, zdaj trenira v Kopru

Real Madrid

Po začetnih turbulencah, ki sta jih povzročila prihoda novega športnega direktorja in trenerja, so se razmere na Bonifiki umirile.

Vsaj navzven, treningi potekajo po ustaljenem ritmu. Slavka Matića in njegove varovance čaka v soboto zahtevno gostovanje v Velenju, medtem Dušan Petković še naprej sestavlja kadrovski mozaik.

Menda skoraj ni več nobenega dvoma o tem, da se bosta januarja med kanarčke preselila Albert Riera in Zlatan Muslimović, medtem je na Obalo prispel še en igralec, ki smo ga med poletnim prestopnim rokom omenjali kot morebitno okrepitev haloškega prvoligaša. To je Ruben Belima, ki je bil nazadnje član nikogar drugega kot madridskega Reala. Bil je član B-ekipe, za katero je odigral tri tekme, pred tem je zbral 47 nastopov in dosegel pet golov v C-moštvu kraljevega kluba. Hkrati je tudi reprezentant Ekvatorialne Gvineje, ki je domovina njegovega očeta, do zdaj je v dresu z državnim grbom odigral tri tekme.

Do tukaj vse lepo in prav. Danes 23-letni napadalno usmerjeni vezist je resda veljal za obetavnega igralca, ki je nekaj treningov opravil tudi pod vodstvom Joseja Mourinha. O njegovem talentu so poročali tudi španski mediji, toda prav tako je dejstvo, da je imel fant v preteklem obdobju obilo težav s poškodbami, kar je zaustavilo njegov razvoj. In ga še vedno zavira oziroma ovira, navsezadnje ga zato tudi ni bilo v Haloze. Njegov zastopnik naj bi se z Miranom Vukom že dogovoril o vseh podrobnostih sodelovanja, toda prvi mož Zavrča je v zadnjih urah prestopnega roka zahteval potrdilo o uspešno opravljenem zdravniškem pregledu, ki ga ni dočakal, zato je prestop padel v vodo.

Igranje resnega nogometa je torej za Rubena Belimo že nekaj časa preteklost, poškodbe naj bi ga še naprej spremljale, ampak Dušan Petković se je kljub temu znova spomnil nanj in ga povabil v Koper. Trenutna pripravljenost po vseh težavah seveda ne more biti na želeni ravni, a rumeno-modri so se očitno odločili, da ga bodo s pravšnjo mero potrpežljivosti znova skušali vrniti med "žive". Za zdaj na Bonifiki vadi po prilagojenem programu, bržčas pa je od njegovega napredka odvisno, ali si bo prislužil tudi podpis pogodbe.