Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.10.2015 19:54:18
Deli članek:

Pokal Slovenije: Olimpija le remizirala, Maribor celo poražen

alesfevzer.com

Odigrane so bile tri tekme četrtfinala slovenskega pokala. Remi na tekmah Olimpija - Celje in Zavrč - Drava, Maribor poražen iz Velenja.

Da sta oba večna rivala pred sobotnim velikim derbijem na današnjih pokalnih tekmah taktizirala, je povsem jasno. Čeprav sobotni spektakel visi v zraku, nihče ni upal kaj prida tvegati. Olimpija je tako tekmo s Celjem v četrtfinalu pokala začela v precej spremenjeni zasedbi, na klopi so bili recimo Andraž Šporar, Ezekiel Henty, Rok Kronaveter in Dejan Kelhar, Darijana Matića sploh ni bilo v kadru. To so Celjani izkoristili in v Stožicah pred redko številnimi gledalci prišli do remija z 2:2. Za domače je oba gola zabil branilec Nemanja Mitrović, za goste Ivan Firer in Marko Pajač, nekajkrat pa sta se izkazala tudi oba vratarja. Zmaji so v drugem polčasu poskušali tudi s Šporarjem, Hentyjem in Kronavetrom, toda več kot do remija jim ni uspelo priti.

Še slabše jo je odnesel Maribor, čeprav je res, da so vijoličasti gostovali in bodo povratno tekmo čez teden dni odigrali doma. V Velenju so morali priznati premoč Rudarju, slednji je slavil z 1:0, potem ko je deset minut pred koncem edini gol z lepim volejem zabil Senad Jahić. Tudi Krunoslav Jurčić je sicer v boj poslal prevetreno zasedbo, kapetan je bil recimo Željko Filipović, Marcos Tavares je v igro prišel šele kasneje, Dare Vršič je počival, enako velja za Jean-Philippa Mendyja in Petra Stojanovića in še kdo bi se našel …

Drago Wernig - TAKA

Vsaj na papirju je imel še najlažjega nasprotnika Zavrč, ki pa vseeno ni uspel slaviti na lokalnem derbiju. Drugoligaš Drava je odnesel celo kožo, Ptujčani so prišli do remija 1:1 in si zagotovili dobro izhodišče pred povratno tekmo. Domače je v prvem polčasu v vodstvo popeljal Veljko Batrović, za goste je v drugem zadel Luka Šalamun. Novi trener Zavrča Peter Pacult tako po dveh tekmah na klopi Zavrča ostaja brez zmage.


Prve tekme četrtfinala pokala Slovenije

OLIMPIJA – CELJE 2:2 (1:2) 
Mitrović (32, 68); Firer (26), Pajač (36)

RUDAR VELENJE – MARIBOR 1:0 (0:0)
Jahić (80)

ZAVRČ – DRAVA PTUJ 1:1 (1:0)
Batrović (37); Šalamun (57)

Povratne tekme bodo odigrane 28. oktobra. Tedaj bo na sporedu tudi prva tekma med Domžalami in Koprom, ki se bosta drugič pomerila 4. novembra.