Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
21.10.2015 14:12:15
Deli članek:

Falcau v bran stopila kar babica

Profimedia

Kolumbijski napadalec Radamel Falcao je od prihoda v Anglijo povsem neprepoznaven. Nekdaj serijski strelec zadetkov se na otoku ni znašel najbolje in je na stranskem tiru.

Po prihodu na staro celino je Radamel Falcao s svojimi zadetki navdušil navijače in številne največje klube. V Portu je nasprotnikove mreže tresel kot po tekočem traku. Najprej je blestel v Portu, nato pa prestopil v Atletico Madrid, kjer je nadaljeval z bleščečimi nastopi. Pred sezono 2013/14 je sledil prestop v Monaco, kjer je prav tako polnil nasprotnikove mreže. Nato pa ga je zaustavila poškodba kolena, do katere je prišlo januarja.

Sredi julija je oznanil, da je povsem okreval po poškodbi in da je pripravljen na največje napore. Septembra 2014 si je njegove usluge zagotovil Manchester United, ki si ga je sposodil do konca sezone z možnostjo odkupa. Vendar pa se pri vragih ni znašel. Na 29 tekmah je dosegel le štiri gole. Pričakovano se pri klubu niso odločili, da odkupijo pogodbo od Monaca. Kljub slabi sezoni je na njegova vrata potrkal še en velikan, ki si ga je prav tako izposodil do konca sezone. Gre za Chelsea Joseja Mourinha, kjer pa je Falcao prav tako v drugem planu.

Malo število priložnosti ni razjezilo le Falcaa, temveč tudi njegovo babico, ki je spregovorila za El Universal: ''Resnično ne razumem, kaj se je zgodilo. Po poškodbi, ki jo je utrpel lani, se je uspešno vrnil in odigral nekaj dobrih tekem. Mislim, da trenerji, s katerimi je deloval oziroma deluje, niso bili pošteni do njega. Vanj moraš verjeti, saj je to edini način, da ti vrne na igrišču. Na začetku je sicer dobival kar nekaj priložnosti, nato pa vedno manj. V 10, 15 minutah na igrišču ne moreš veliko pokazati. To je zelo težko obdobje zanj. Enostavno mu morajo trenerji dati več priložnosti, če želijo, da bo delal tisto, kar zna najbolje.''