Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
15.10.2015 21:32:14
Deli članek:

Raul napovedal dokončno slovo

Reuters

Legenda madridskega Reala Raul Gonzalez Blanco, ki je trenutno član ameriškega drugoligaša Cosmosa iz New Yorka, je napovedal, da se bo po koncu letošnje sezone umaknil z nogometnih igrišč.

Raul je slovo od nogometnih zelenic napovedal že marca 2014, ko je dejal, da bo kariero končal po koncu sezone, ki jo je preživel v katarskem Al-Saddu.

Vendar je nato dobil ponudbo newyorškega Cosmosa, in jo sprejel. "Ko sem decembra lani podpisal pogodbo s Cosmosom, sem dejal, da bom glede na svoje počutje ob koncu sezone ocenil, ali bom igral še eno sezono. Moja odločitev je, da je bilo dovolj in da je čas, da se dokončno poslovim od aktivnega igranja. Trenutno sem popolnoma osredotočen na to, da svojemu klubu pomagam do čim boljšega rezultata v ligi NASL, v prihodnjih mesecih pa se bom odločil, kaj bo moj naslednji korak v karieri," je ob današnjem napovedanem slovesu dejal 38-letni Španec.

Raul je svojo nogometno pot začel pri Realu, v članski ekipi je debitiral leta 1994 in nato v 16 letih z njim osvojil šest naslovov španskega prvaka, štiri domače superpokale, trikrat pa se je veselil tudi naslova v ligi prvakov. Ko je leta 2010 odšel iz Madrida, je bil s 323 goli najboljši strelec kluba vseh časov, njegov rekord je zdaj izenačil Cristiano Ronaldo.

Po odhodu iz Reala je v 98 tekmah za Schalke zabil 40 golov in mu leta 2011 pomagal do uvrstitve v polfinale lige prvakov, kjer ga je izločil Manchester United. Iz Nemčije se je preselil na Arabski polotok k ekipi Al-Sadd. V svoji očitno zadnji sezoni je na 26 tekmah za Cosmos, ki je trenutno tretji v drugi ameriški ligi, brez možnosti, da bi osvojil prvo mesto, sedemkrat premagal nasprotne vratarje.

"Raul je ena od ikon svetovnega nogometa. Ko smo z njim podpisali pogodbo, sem vedel, kaj nam bo prinesel na igrišču, toda njegovo znanje, strast, profesionalnost in predanost so presegali moja pričakovanja," je ob napovedanem slovesu Raula dejal trener Cosmosa Giovanni Savarese.