Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.10.2015 16:07:37
Deli članek:

Nekdaj Drava, kmalu Partizan

Profimedia

Ljubinko Drulović je novi trener srbskega nogometnega prvoligaša Partizana iz Beograda. Tako pravijo dobro informirani srbski mediji, novica pa še ni uradno potrjena.

Ker je Drulović še pred dnevi sedel na klopi makedonske reprezentance, ki je z zmago, remijem in osmimi porazi neslavno končala na zadnjem mestu v svoji kvalifikacijski skupini, so se kajpak hitro oglasili še Makedonci in v svet poslali domnevno izjavo srbskega strokovnjaka, češ da dogovor s črno-belimi še ni sklenjen in da za zdaj vse ostaja pri pogajanjih.

"Res je, da imam ponudbo od Partizana, ni pa res, da sem že trener tega kluba. Kot smo dogovorjeni, se bom z vodstvom makedonske zveze pogovarjal o morebitnem podaljšanju sodelovanja," je za makedonske medije povedal Drulović, medtem pa ga v Srbiji že vidijo na klopi črno-belih.

Upravni odbor beograjskega kluba se je zaradi niza slabih izidov pričakovano razšel z Zoranom Milinkovićem, ki se s trenerske klopi črno-belih poslavlja po le sedmih mesecih. Sodu je izbil dno zadnji remi sedemkratnih srbskih prvakov 2:2 z Radnikom po vodstvu z 2:0 ob polčasu. Milinković je po tekmi v Surdulici ponudil odstop, ki ga je upravni odbor sprejel.

Partizanovo vodstvo je rešitev poiskalo v 47-letnem nekdanjem dolgoletnem reprezentantu Druloviću, ki je dobro znan tudi slovenskim ljubiteljem nogometa kot trener ptujske Drave, na klopi katere je bil v sezoni 2008/09, ter kot nekdanji soigralec zdajšnjega športnega direktorja slovenskih državnih prvakov iz Maribora Zlatka Zahovića pri portugalskih Portu in Benfici.

Svoje začetniške trenerske izkušnje je nekdanji nogometaš Slobode iz Užic, Rada, Gil Vicenteja, Porta, Benfice in Panafiela pridobival tudi na klopi ptujske Drave, zablestel pa je kot selektor mlade srbske reprezentance do 19 let, ki jo je leta 2013 popeljal do prvega naslova evropskih prvakov v tej starostni kategoriji na evropskem prvenstvu U-19 v Litvi. Srbi so takrat v finalu z 1:0 premagali mlade Francoze.

Če bo Drulović postal trener Partizana, bo kot trener aktualnih srbskih prvakov debitiral prihodnji četrtek v evropski ligi na domači tekmi proti Athleticu iz Bilbaa. Partizan v domačem prvenstvu trenutno zaseda četrto mesto in ima ob odigrani tekmi več 11 točk manj od vodilnih večnih mestnih tekmecev Crvene zvezde. Partizan je od začetka nove sezone na 13 tekmah vpisal šest zmag.