Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
15.10.2015 18:57:58
Deli članek:

Navijači Bayerna napovedali bojkot

vszi

Po reprezentančni akciji bo v začetku naslednjega tedna nogometni primat spet prevzela liga prvakov.

Pred 32 najboljšimi klubi stare celine so srečanja tretjega kroga skupinskega dela tekmovanja. Enega bolj zanimivih naj bi v skupini F odigrala Arsenal, ki še čaka na prvo točko, in Bayern, ki se po dveh nastopih lahko pohvali s stoodstotnim izkupičkom.

Navijači bavarskega velikana, ki si bodo tekmo v živo ogledali na stadionu Emirates, pa so se odločili, da v prvih petih minutah ne bodo navijali. Razlog za to je previsoka cena vstopnic, Nemci so morali za najcenejši košček dragocenega papirja namreč odšteti kar približno sto evrov (v ceno je vključena tudi poštnina in ostali prispevki).

Navijači bavarskega velikana želijo s tem nazorno pokazati, kako bi lahko bile tekme videti v prihodnje, če se bo "norija" s (pre)dragimi vstopnicami nadaljevala, saj si jih mladi in ljudje iz manj premožnih družin ne bodo mogli privoščiti. "V naslednjih 85 minutah pa želimo pokazati alternativo ter to, kako pomembna je prisotnost navijaške kulture v nogometu."

Ena izmed zadnjih raziskav je pokazala, da povprečna cena vstopnice za tekme angleškega prvenstva znaša približno 71 evrov, medtem ko je ta v nemški bundesligi precej bolj sprejemljiva in znaša okoli 31 evrov.