Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
15.10.2015 13:20:28
Deli članek:

Barcelona pogleduje proti van Persiju

Reuters

Pri aktualnih španskih prvakih iz Barcelone naj bi v januarskem prestopnem roku iskali novega napadalca, ki bi zapolnil vrzel ob morebitnih poškodbah.

Katalonski ponos, ki trenutno ne more računati na poškodovanega prvega zvezdnika Lionela Messija, bo v januarskem prestopnem roku izjemno dejaven na nogometni tržnici. Ob dveh novincih, Ardi Turanu in Aleixu Vidalu, ki bosta zaradi kazni klubu končno lahko zaigrala, bodo Katalonci skušali okrepiti moštvo še na nekaterih drugih igralnih mestih. Omenja se predvsem branilec, saj je obramba trenutno luknjasta. Želje pa naj bi šle tudi v smeri okrepitve napadalnih vrst, predvsem pri Barceloni iščejo igralca, ki bi zakrpal vrzeli ob poškodbah vodilnih nogometašev oziroma bi imel vlogo ''jokerja'' iz klopi. 

Na seznamu igralcev, ki bi lahko okrepila napad naj bi se znašla Nizozemec Robin van Persie in David Villa, ki je v preteklosti že nosil dres Barcelone. Van Persie se je pred to sezono iz Manchester Uniteda preselil v turški Fenerbahče, kjer pa naj ne bi bil preveč zadovoljen. Nizozemski napadalec je v svoji karieri igral še za Arsenal in Feyenoord. Drugi kandidat naj bi bil Španec David Villa, ki je za Barcelono igral med letoma 2010 in 2013. Villa trenutno igra za ekipo New York City, s katero pa se mu ni uspelo prebiti v končnico. To naj bi bil tudi razlog, da bi se 33-letni napadalec lahko vrnil v domovino.