Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
30.09.2015 10:21:16
Deli članek:

Klopp zavrnil še eno

Reuters

Jürgen Klopp je po koncu prejšnje sezone zapustil klop dortmundske Borussie.

Črno-rumene je vodil sedem let, to je bila njegova druga tovrstna služba, pred tem je namreč sedem let in štiri mesece sedel na klopi Mainza.

V povezavi z njegovim imenom se je do zdaj povezovalo že kar nekaj klubov, med drugim tudi madridski Real, ampak se je 48-letni strokovnjak odločil, da si vzame leto premora.

Aprila, ko je postalo jasno, da bo po sezoni zapustil Borussio, je na njegov naslov prišla ponudba West Hama, ki pa jo je takoj zavrnil. Zdaj je na dan prišla še informacija o tem, da je zavrnil novo ponudbo.

To mu je poslala mehiška zveza - novico je potrdil njen generalni sekretar Guillermo Cantu -, ki ga je želela videti na klopi izbrane vrste. Vendar pa je bila tudi ta neuspešna pri svojih prizadevanjih. "Govorili smo z njegovim zastopnikom, ki pa je dejal, da si je Klopp vzel leto premora in zato zdaj to ni mogoče," je dejal Cantu. Klopp torej ostaja na dopustu, vse glasnejše pa so govorice, da bi v Liverpoolu lahko nasledil Brendana Rodgersa, ampak tudi v tem primeru gre samo za ugibanja.

Kar zadeva mehiško reprezentanco, jo je 20. avgusta prevzel Ricardo Feretti, ki pa je na tem mestu samo začasno. Glavni kandidat za novega selektorja tako še naprej ostaja Juan Carlos Osorio.