Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
30.09.2015 10:17:54
Deli članek:

Ospina dobil prednost pred Čechom in se osmešil (video)

Profimedia

David Ospina, rezervni vratar Arsenala, je na tekmi lige prvakov prejel gol, ki ga nikdar ne bo pozabil.

Kalvarija Arsenala v Evropi se nadaljuje. Kot da senzacionalen poraz v Zagrebu še ni bil dovolj, so topničarji klonili še v drugem krogu lige prvakov. In to na domačih tleh. Ter proti nasprotniku, ki je bil zagotovo premagljiv. Toda Olympiacos je London zapustil kot zmagovalec, Grki so se veselili s 3:2. Največji tragik obračuna na Emiratesu je bil zagotovo vratar domačih David Ospina.

Kolumbijec je dobil prednost pred Petrom Čechom, a se ni izkazal. Ne samo, da je prejel tri gole, enkrat je namreč klonil celo po podaji iz kota! Tedaj je žoga zletela naravnost vanj, skorajda jo je že ujel. A mu je ušla iz rok in padla čez črto. Nesrečno? Zagotovo. Nespretno? Še kako!

"Najlažje bi bilo, če bi rekel, da obžalujem, ker je Ospina dobil prednost pred Čechom. Ni ga vratarja, ki ne bi počel napak. Tudi Petru bi se lahko zgodilo. To je del nogometa. Zakaj sem zamenjal vratarja? Ne bom povedal. Ni mi treba sedeti tukaj in vam pojasnjevati vsako svojo potezo," se po tekmi v žgočo debato ni želel zaplesti trener Arsenala Arsene Wenger.