Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.09.2015 08:15:49
Deli članek:

Težave s srcem: Kaj se dogaja z Lichsteinerjem?

Švicarski bočni branilec Stephan Lichsteiner bo izpustil današnjo tekmo lige prvakov, saj mora opraviti dodatne preglede zaradi precej zoprnih zdravstvenih zapletov.

Poškodba kolena je lahko precej neprijetna reč, zlom kosti prav tako. Toda nogometaševe zdravstvene težave dobijo povsem drugačen prizvok, kadar je v igri beseda srce. V tem primeru gre za strah na povsem drugi ravni, zato ni nič čudnega, da je tabor torinskega Juventusa preplavil nadvse neprijeten občutek.

Potem ko je stara dama za tekmo s Sevillo ostala brez Martina Caceresa zaradi popivanja in uničevanja avtobusne postaje (Urugvajca so suspendirali), je brez še enega branila ostala zaradi, kot vse kaže, težav s srcem. Oziroma zaradi nečesa, kar na te težave močno spominja in zaradi česar mora nesrečni Lichtsteiner opraviti dodatne preglede.

Začelo se je na prvenstveni tekmi proti Frosinoneju pred tednom dni, ko je 31-letnemu Švicarju po zadnjem sodniškem žvižgu postalo malce slabo, predvsem pa je imel težave z dihanjem. Osnovni pregledi so pokazali probleme pri delovanju srca, vendar pa za to niso odkrili nobenega razloga.

Od tedaj se težave niso ponovile, pa čeprav je pod budnim nadzorom Stephan opravil nekaj treningov pod polno obremenitvijo. Vseeno pa pri Juventusu ničesar ne prepuščajo naključju, zato nogometaša ne bodo vrnili v običajni pogon, dokler ne opravijo vseh mogočih testov in izključijo vseh črnih scenarij.

Večina je pri tem trdno prepričana, da bodo te scenarije dejansko izključili in da se bo Lichtsteiner kmalu vrnil na igrišča. Se pa ob tem kajpak pojavljajo tudi drugačne teorije; nekateri govorijo o tem, da dodatni pregledi niso zgolj preventivni, temveč nad njimi visi temna senca zelo resnega dvoma.