Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.09.2015 15:15:27
Deli članek:

Pa pojdi drugam, če imaš raje nočno zabavo

vszi

Adel Taarabt sodi med najbolje plačane nogometaše Benfice. A v več mesecih ni odigral še niti ene tekme. Je pa dosegel, da se ga že želijo znebiti.

Ko je kot posojen nogometaš igral v dresu italijanskega velikana Milana, je Adel Taarabt nekaj mesecev dajal občutek, kot da prihaja z drugega planeta. Za prvi gol v rdeče-črnem dresu je potreboval vsega osem minut, tudi sicer je bil res vrhunski. Toda ni trajalo dolgo. Za rossonere je odigral vsega štirinajst tekem, številne težave s poškodbami so bile skupaj z zasoljeno odškodnino krive za to, da ga Italijani niso dokončno odkupili od londonskega kluba Queens Park Rangers. Navijači slednjega so pričakovali, da se bo po vrnitvi v Anglijo izkazal tudi v njihovem dresu, toda igral je bore malo. "Taarabt poškodovan? Ne, ne igra zato, ker ima preveč kilogramov!" je bil brez dlake na jeziku trener QPR-ja Harry Redknapp.

Maročan se je letos poleti dokončno poslovil od Loftus Roada in tudi od Otoka. Preselil se je na Portugalsko, kjer je podpisal petletno pogodbo z Benfico. V prepričanju, da bo toliko časa tudi ostal v Lizboni. A zdi se, da bo sodelovanja konec že po nekaj mesecih. In razlog? Nešportno življenje, ki je tako ali tako zaznamovalo kariero nadarjenega napadalnega vezista.

Kot poročajo portugalski mediji, si je Taarabt jezo nadrejenih nakopal, še preden bi se sploh prvič usedel na klop za rezerve Benfice. Pretekli vikend je namreč v noči iz sobote na nedeljo oziroma tik pred tekmo s Pacos de Ferreiro občutno predolgo ponočeval. Igralci so prejeli navodila, da se morajo domov vrniti najkasneje do 23. ure, Taarabt se je v nočnem klubu zabaval do pol štirih zjutraj. In imel nesrečo, da so ga pri tem opazili.

Če tokratnemu grehu dodamo še dejstvo, da je na priprave novega kluba prišel s kar nekaj odvečnimi kilogrami, potem ne preseneča domnevna odločitev Benfice, da želi z njim pogodbo prekiniti že po nekaj mesecih. Ne nazadnje 26-letnik sodi med najbolje plačane nogometaše lizbonskega kluba, a do konca septembra sploh ni prišel niti blizu začetni enajsterici! A tako pač je, če svojega poklica ne jemlješ preveč resno. In če imaš raje kot garanje nočno zabavo.