Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.08.2015 19:21:16
Deli članek:

Parker: Škotski nogomet me zanima le, ko igram

afc.co.uk

Joshua Parker, ki ga je Crvena zvezda pred nekaj dnevi posodila Aberdeenu, je danes debitiral v najmočnejšem škotskem prvenstvu.

Nekdanji član Domžal naj bi v Aberdeenu ostal do januarja prihodnje leto. Reprezentant Antigve in Barbude pa je prepričan, da je bil odhod k rdečim pravilna odločitev.

"To je korak v pravi smeri, Aberdeen pa je dober izbor. Ne vem veliko o škotskem nogometu, v prostem času ga ne maram gledati. Nanj sem osredotočen le, ko igram. Poklical me je trener osebno, kar je zelo lepo," je srbskim medijem povedal 24-letni napadalec, ki se je nato ozrl še na zadnjih sedem mesecev, ko je bil član Crvene zvezde: "Beograjski klub ima zgodovino, Aberdeen pa je vse bliže Celticu, kar je pokazal z drugim mestom v pretekli sezoni. Moštvo me potrebuje ravno toliko, kolikor jaz potrebujem njega, zato upam, da se bodo naše ambicije "poklopile", in da bomo januarja podaljšali sodelovanje," je optimističen Parker, ki je danes vknjižil tudi prvi nastop v novem klubu.

V petem krogu škotskega prvenstva je Aberdeen gostil Dundee in ga premagal z 2:0, kar pomeni, da ima še naprej stoodstotni izkupiček. Z odigrano tekmo manj na lestvici drži tretje mesto, tri točke zaostaja za vodilnim Heartsom in eno za drugim Celticom.

Parker je sobotni dvoboj začel na klopi, v igro je vstopil v 77. minuti pri rezultatu 1:0.