Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.08.2015 17:19:40
Deli članek:

Bayern v rekordnem času prejel zadetek (video)

Reuters

Nemški prvak Bayern zbira rekorde vseh vrst, na zadnjega pa Bavarci ne bodo ponosni.

V dvoboju drugega kroga nemškega prvenstva s Hoffenheimom je namreč Bayern prejel zadetek že po devetih sekundah. Pod njega se je podpisal domači napadalec Kevin Volland in se s Karimom Bellarabijem izenačil na vrhu lestvice najhitreje doseženih zadetkov v zgodovini bundeslige. Zanimivo pri vsem skupaj je, da so bili varovanci Josepa Guardiole celo tisti, ki so srečanje začeli s sredine igrišča.

Žogo so si podajali nazaj, nato pa je branilec David Alaba naredil veliko napako in okroglo usnje "podaril" domačemu napadalcu Kevinu Vollandu, ki je brez večjih težav ukanil Manuela Neuerja in svojo ekipo popeljal v vodstvo. V 41. minuti je sicer izenačil Thomas Müller, nato pa so gostje v 73. ostali brez izključenega Jeroma Boatenga. To jih ni oviralo, da ne bi v 90. minuti prek rezervista Roberta Lewandowskega zadeli še enkrat in domov odnesli nov komplet točk.

Vodstvo tekmovanja je že potrdilo, da je 48.683. gol v zgodovini nemške lige izenačenje najhitreje doseženega zadetka. Podobno hiter je bil lani Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), dve sekundi več pa so za zadetek potrebovali Giovane Elber (Bayern) januarja 1998, Ulf Kirsten (Bayer Leverkusen) marca 2002 in Paul Freier (Bochum) maja 2003.