Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
22.08.2015 18:47:11
Deli članek:

Rok Štraus se je pridružil Milošu Rusu

osebni arhiv Roka Štrausa

Ljubljanski strokovnjak in 28-letni mariborski vezist znova sodelujeta, tokrat v deželi vzhajajočega sonca.

Nekoč je bil veliki up slovenskega nogometa in že kot zelo mladega ga je v svoje vrste privabil milanski Inter, nakar je italijansko zgodbo nadaljeval pri Messini ter nato s statusom posojenega igralca kluba s Sicilije še v Rietiju, Brescii, kjer je bil njegov trener Zdenek Zeman, in Salernitani.

Sledila je vrnitev v domovino, v dresu Celja je odigral 86 prvenstvenih tekem in dosegel osem golov, kar je bila pravšnja podlaga za vnovični odhod v tujino. Tokrat na Poljsko, kjer je branil barve Cracovie, v sezoni 2014/15 je bil član grškega Ergotelisa in nazadnje poljskega Widzewa iz Lodža.

Zdaj je 28-letni vezist pred novim izzivom, kariero bo nadaljeval v deželi vzhajajočega sonca. V četrtek je odpotoval na Japonsko. Predstavil se bo na tamkajšnjem drugoligaškem prizorišču pod vodstvom trenerja, pod čigar taktirko je nekoč igral v celjskem dresu in že prej v slovenski mladinski reprezentanci.

V svojo ekipo ga je povabil Miloš Rus, ki sedi na klopi Yokohame, ta pa je po 29 odigranih prvenstvenih krogih na 16. mestu na lestvici in v nizu slabih rezultatov na zadnjih petih preizkušnjah ljubljanski strokovnjak in njegovi varovanci niso osvojili niti točke.

Morda bo v končnici sezone bolje z Rokijem Štrausom, ki je včeraj opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo, v opravi novega kluba pa bo morda debitiral že v nedeljo, ko bo Yokohama gostila JEF United, katerega najboljši strelec je Nejc Pečnik.