Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.08.2015 17:42:52
Deli članek:

Salomon Rondon okrepil West Bromwich

Venezuelski reprezentant Salomon Rondon je okrepil vrste angleškega prvoligaša West Bromwich Albiona. Prestop je vreden 17 milijonov evrov.

Angleški premierligaš West Bromwich Albion se je okrepil z Venezuelcem Salomonom Rondonom. Nekdanji klub Roberta Korena je ruskemu Zenitu iz Sankt Peterburga nakazal za klub rekordnih 17 milijonov evrov. Petindvajsetletni reprezentančni napadalec je po opravljenem zdravniškem pregledu in pridobljenem delovnem dovoljenju podpisal štiriletno pogodbo.

"To je nova priložnost v moji karieri. Komaj čakam, da se pridružim soigralcem in zaigram za nov klub," je povedal 25-letni Venezuelec, ki je v 73 nastopih za Rubin Kazan in Zenit zabil 33 zadetkov. Nad novim nogometašem je navdušen tudi strateg West Bromwicha Tony Pulis: "V klub prihaja po priporočilih Andreja Villas-Boasa in Manuela Pellegrinija, ki sta ga zelo pohvalila. Veselimo se že sodelovanja z njim."

V karieri je Rondon nosil še dresa španske Malage in Las Palmasa, v domovini pa je z igranjem začel pri Aragui. Za reprezentanco je zbral 39 nastopov in zabil 13 golov.