Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
10.08.2015 12:03:31
Deli članek:

Jović podal za točko na derbiju (video)

vszi

V derbiju četrtega kroga poljskega prvenstva sta si nasproti stali Legia in Wisla.

Tekmeca sta se pred skoraj 25 tisoč gledalci razšla z delitvijo točk. Domačini so malo pred koncem prvega dela igre povedli prek Furmana, ki je razveselil skoraj polne tribune stadiona Miejski. Po slabi uri igre so imeli gostje izjemno priložnost, da bi izid izenačili, a Boguski ni izkoristil najstrožje kazni, vratar Kuciak mu je strel ubranil. Le pet minut pozneje pa je Wisli le uspelo žogo spraviti v mrežo. Zadel je vezist iz Haitija Guerrier, ki je bil najvišji v kazenskem prostoru. Asistenco pri zadetku pa je prispeval Boban Jović, ki je poslal predložek z desne strani.


Nekdanji član ljubljanske Olimpije je igral celo tekmo, od 71. minute pa je bil na igrišču tudi njegov soigralec ter bivši član Celja in Kopra Denis Popović.

Legia in Wisla tako tudi po štirih krogih ostajata neporaženi. S takim izkupičkom se lahko pohvali še Pogon, vendar pa je razlika med njima šest točk - Legia je na vrhu lestvice (3-1-0), medtem ko je Wisla slavila le enkrat in trikrat igrala neodločeno, tako da je za njo rezervirano deveto mesto na lestvici.