Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
10.08.2015 11:40:52
Deli članek:

Šiljak vknjižil prvo zmago

botevplovdiv.bg

Nekdanji slovenski reprezentant, ki je pred tremi leti nekaj časa vodil ljubljansko Olimpijo, si zdaj trenerski kruh služi v Bolgariji, kjer sedi na klopi prvoligaša Boteva iz Plovdiva.

Pri slednjem so po uvodnih dveh krogih odpustili domačega strokovnjaka Petra Penčeva in angažirali 42-letnega Slovenca. Slednji je na prvi avgustovski dan svoj debi v novem klubu doživel v mestnem derbiju z Lokomotivom, ki se je končal brez zmagovalca. Bilo je 1:1.


V svoji drugi tekmi na klopi Boteva pa je Šiljak vknjižil prvo zmago. Sinoči je v četrtem krogu gostoval pri novincu v ligi OFK Pirinu in ga ugnal z 1:0. Edini zadetek na tekmi so gostje dosegli v 13. minuti.

Vodstvo pa jim je nato uspelo zadržati do zadnjega sodnikovega žvižga, čeprav so srečanje končali s samo devetimi igralci na igrišču. Po slabe pol ure igre so namreč ostali brez izključenega Filipova, ki je v razmaku enajstih minut prejel dva rumena kartona. Pet minut pred koncem pa se je nekaj podobnega zgodilo še Zlatkovu, ki je moral prav tako zaradi dveh rumenih kartonov predčasno pod prho.

To je bila prva zmaga za Botev v novi sezoni, klub pa se je z njo povzpel na sedmo mesto lestvice desetčlanskega tekmovanja.

V bolgarskem prvenstvu nastopa tudi najboljši strelec zadnjega slovenskega drugoligaškega prvenstva Matej Poplatnik, ki je iz kranjskega Triglava prestopil k Montani. Triindvajsetletni napadalec je s svojim klubom gostil aktualnega prvaka Ludogorec in osvojil točko - bilo je 1:1. Poplatnik je v igro vstopil v 68. minuti, novinec v ligi pa z zmago, remijema in porazom na lestvici zaseda peto mesto.