Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.08.2015 15:37:29
Deli članek:

Shaqiri iz Interja k Stoke Cityju

Moral bi biti velika okrepitev milanskih črno-modrih, a se na San Siru nikakor ni znašel in bo kariero nadaljeval pri manjšem otoškem klubu.

Potem ko ni dobil prave priložnosti, je opevani švicarski zvezdnik albanskih korenin Xherdan Shaqiri letošnjega januarja prestopil k Interju in bil tam dočakan kot največja okrepitev zadnjih let. S petnajst zelo povprečnimi nastopi in enim samim zadetkom pa je v naslednjih mesecih postal vse kaj drugega.

Tudi sicer mu novo okolje nikoli ni priraslo k srcu, na drugi strani so navijači kmalu po veličastnem sprejemu nanj gledali povsem drugače in že ob koncu prejšnje sezone je bilo praktično jasno, da je zgodba po zgolj polovici sezone končana. Ni bilo skupne prihodnosti, govorilo se je le o slovesu in o iskanju primernega kupca. 

Pri tem pa se zdi, da po nekaj sezonah brez presežkov Shaqiri pretirano dobrega vtisa ni pustil niti v očeh odgovornih pri uglednejših evropskih klubih. Tako se je odprl prostor za manjše, in ko je tudi sam Švicar videl, da so zanj edina možnost, se je dogovoril za sodelovanje s Stoke Cityjem. Uspešno je prestal zdravniške preglede, Stoke pa bo Interju plačal 17 milijonov evrov.