Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
04.08.2015 22:37:06
Deli članek:

Liga prvakov: Berić zadel tudi v Amsterdamu (video)

Grega Wernig

V povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov med Ajaxom in Rapidom so Dunajčani v Amsterdamu slavili s 3:2 in si nekoliko presenetljivo izborili napredovanje.

Prvi polčas dvoboja na Dunaju se je končal z rezultatom 2:2, čeprav so gostje po uvodnih 45 minutah vodili že z 2:0. Nato je stvari v svoje roke vzel Robert Berić in najprej soigralcu podal za znižanje rezultata, nato pa zadel še sam.


Nocoj v Amsterdamu so gostje povedli že v 12. minuti. Pod zadetek se je vnovič podpisal slovenski reprezentant. Dunajčani so odlično izkoristili napako domače obrambe, 

Do žoge je prišel Stangl, ki je z leve strani poslal predložek na drugo vratnico. Tam je bil povsem sam Berić in okroglo usnje z glavo potisnil v nebranjeni del domače mreže. Na polčas se je odšlo z vodstvom Rapida z 2:0, drugi gol je v 39. minuti dosegel Schaub.

Po pol ure drugega polčasa je domačinom sicer uspelo izid izenačiti, vendar so zeleni že v 77. minuti spet zadeli, še drugič je bil natančen Schaub in avstrijsko slavje se je lahko začelo.