Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
04.08.2015 22:22:15
Deli članek:

Liga prvakov: Obojestransko in s slovensko pomočjo

Reuters

Kakšna nora noč! Polovica nocojšnjih povratnih tekem tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov je ponudila vse, kar nogomet lahko ponudi.

Tudi zadovoljstvo in naših severnih in naših južnih sosedov. A brez slovenske pomoči ni šlo.


Še preden se je povratna tekma med Ajaxom in Rapidom – kluba sta se na Dunaju razšla z 2:2 – začela zares, je do nas prišla zanimiva govorica. Recimo ji ptičica; na uho nam je prišepnila, da bo to za Roberta Berića zagotovo zadnji obračun v dresu Rapida, če slednji ne bo izločil kultnega nizozemskega kluba. Ker bo v tem primeru avstrijski klub preprosto moral prodati svojega najbolj vročega nogometaša. In ker slednji ne bo želel ostati brez lige prvakov.

Reuters
Pa smo vrtali dalje in izvedeli tudi to, da je za izpad zeleno-belih poleg navijačev Ajaxa najbolj navijala še uprava enega od francoskih prvoligašev. Jasno tistega, ki se je menda še kako ogrel za slovenskega reprezentanta. 


In za katerega bo v teh dneh zagotovo poslal uradno ponudbo. Vendar se zna kaj hitro zgoditi, da bo naletel na previsoko oviro. Potem ko je Berić z novim golom za Rapid slednjemu pomagal do najmanj skupinskega dela lige Europa in do skoka na zadnjo kvalifikacijsko stopničko pred skupinskim delom lige prvakov, so njegovi nadrejeni zagotovo še zvišali letvico pričakovanj.

Doslej je veljalo, da Berić lahko odide za 5,4 milijona evrov, po novi imenitni predstavi v Amsterdamu, kjer je Rapid slavil s 3:2, se je cena zagotovo še dvignila. In bržčas ne za malo. Morda celo za preveč ...

Če so morali v Zagrebu v zgornjih večernih urah v kakšni od tamkajšnjih bolnišnic oskrbeti koga, ki ga je obšla slabost med spremljanjem evropske tekme Dinama, to res ne bi smelo biti presenečenje. Modri, ki so bili nocoj rumeni, so namreč na gostovanju na Norveškem postregli z eno najbolj dramatičnih nogometnih tekem zadnjega časa. No, pa za to niso bili krivi sami, še večji je bil prispevek nogometašev Moldeja.

Gostitelji, ki so pred tednom dni v Zagrebu prišli do na prvi pogled ugodnega rezultata 1:1, so pri izidu 0:0 zgrešili najprej enajstmetrovko, in to že v osmi minuti, nato so v petih minutah prejeli kar tri gole! Ne, nismo se zmotili – kar tri. Zdelo se je, da je Molde potolčen in povsem dotolčen. Občutek se je še nekoliko bolj okrepil, ko je v podaljšku prvega polčasa norveški prvak pri rezultatu 1:3 zgrešil še drugo enajstmetrovko.

A to je bil res račun brez krčmarja. Zagrebčani so se odločili, da se bodo malce poigrali z ognjem. V nadaljevanju so prejeli še dva zadetka (Molde je v tretje le uspel izkoristiti tudi strel z bele točke) in pri rezultatu 3:3 jih je verjetno že obšla groza, tedaj so zagotovo že dojeli, da bodo izpadli, če se bo njihova mreža zatresla še enkrat.

Na srečo navijačev Dinama se ni in slednji je spet ostal neporažen na evropskem gostovanju; v kvalifikacijah za enega od obeh evropskih pokalov tradicija traja že od leta 2011 dalje. Ampak koliko živcev so varovanci Zorana Mamića požrli svojim navijačem! Marsikdo bi si upal pristaviti: še nikdar toliko. Ali pa vsaj že dolgo ne toliko …

3. KROG KVALIFIKACIJ ZA LIGO PRVAKOV
APOEL – Midtjylland 0:1 (naprej APOEL z 2:2)
Molde – Dinamo Zagreb 3:3 (naprej Dinamo s 4:4)
Ajax – Rapid 2:3 (naprej Rapid s 5:4)
Monaco – Young Boys 4:0 (naprej Monaco s 7:1)
- sreda:
16.00 Astana – Helsinki (0:0)
18.30 Qarabag – Celtic (0:1)
18.45 Sparta Praga – CSKA Moskva (2:2)
19.30 BATE – Videoton (1:1)
20.15 Basel – Lech (3:1)
20.30 Club Brugge – Panathinaikos (1:2)
20.30 Malmö – Salzburg (0:2)
20.30 Partizan – Steaua (1:1)
20.45 Šahtar Doneck – Fenerbahče (0:0)
20.45 Skenderbeu – Milsami Orhei (2:0)
20.45 Viktoria Plzen – Maccabi Tel Aviv (2:1)