Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
04.08.2015 21:44:45
Deli članek:

Palibrk in Rep merila v polno

vszi

Danes so bile na sporedu štiri tekme avstrijskega drugoligaškega prvenstva, s katerim so naši severni sosedi pod streho spravili tretji krog tekmovanja.

Na delu pa smo lahko videli tudi tri slovenske nogometaše, ki se lahko pohvalijo z odličnim strelskim večerom. Tako je celovška Austria na svojem igrišču gostila FAC Wien in slavila z 1:0. Edini zadetek na srečanju je na začetku drugega dela igre dosegel Rajko Rep, ki je tako v polno meril že tretjič v sezoni in si deli prvo mesto na ligaški lestvici strelcev.

Rep je bil na igrišču vseh 90 minut, medtem ko je njegov soigralec Patrik Eler, sicer z dvema goloma junak uvodne tekme, v igro vstopil v 67. minuti. Celovčani so s tremi zmagami na vrhu lestvice, od šestih zadetkov, ki so jih dosegli, pa jih je pet prispeval slovenski dvojec.

Po dveh remijih je do svoje prve zmage v sezoni prišla tudi Austria Salzburg, ki je še lani nastopala v tretji ligi. Tokrat je pred svojimi gledalci s 3:0 odpravila Wiener Neustadt, pod prvi in drugi zadetek za zmagovalce pa se je podpisal otrok kranjskega Triglava in nekdanji mladinec Milana Uroš Palibrk. Salzburžani so s petimi točkami na četrtem mestu desetčlanskega tekmovanja.