favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 22.07.2015 17:56:21

Maribor končal evropsko popotovanje

Mariborski nogometaši so danes v povratnem dvoboju drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov izgubili proti kazahstanski Astani v gosteh z 1:3 (1:2) in tako s skupnim izidom 2:3 končali evropske nastope v tej sezoni.

Nogometaši Astane so danes odločitev o udeležencu tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov vzeli v svoje roke in z visoko domačo zmago kljub igralcu manj na igrišču končali mariborske sanje o novi uspešni evropski sezoni. Na stadionu Astana Arena so bili vso tekmo boljši nasprotnik, imeli več priložnosti, posest žoge pa izgubili šele v zadnjih 30 minutah tekme, ko so ostali na igrišču z le desetimi možmi, a vijoličasti ponujenega darila niso znali sprejeti. Na prvi tekmi v Ljudskem vrtu so Mariborčani slavili zmago z 1:0.


Astana - Maribor 3:1 (2:1) 

Astana - Stadion Astana Arena, gledalcev 20.000, sodniki: Jacottet, Zeder, Heiniger (vsi Švica).
Strelci: 1:0 Džolčijev (12.), 1:1 Rajčević (39.), 2:1 Canas (43.), 3:1 Twumasi (58.).
Astana: Loginovski, Ilić, Aničić, Postnikov, Šomko, Džolčijev, Canas, Maksimović (od 46. Kethevoama), Twumasi (od 84. Bejsebekov), Nuserbajev (od 71. Dedečko), Žukov.
Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Ibraimi, Kabha, Mertelj (od 60. Filipović), Bohar (od 77. Vršič), Tavares, Mendy. Rumeni kartoni: Canas; Mertelj, Viler, Bohar, Šuler.
Rdeč karton: Canas (67., drugi rumeni).

Do prve priložnosti so prišli Mariborčani, ko je Marwan Kabha poskusil s strelom z razdalje v deveti minuti, Georgij Žukov pa je na drugi strani dve minuti kasneje zapretil z volejem, a je bil Jasmin Handanović na pravem mestu. Že v 12. minuti pa se je Mariborčanom stemnilo pred očmi, saj je Astana povedla. Prvi strel Žukova je Handanović še odbil, a le do Bauržana Džolčijeva, ki mu je sprva spodrsnilo, a je nato z močnim strelom v sredino vrat premagal mariborskega čuvaja mreže. V 19. minuti je bilo pred mariborskimi vrati spet nevarno, a je Handanović hitro razrešil napeto situacijo. Štiri minute kasneje je Roger Canas s 30 metrov streljal le nekaj centimetrov mimo desne vratnice vijoličastih.

V 24. minuti je bil Mendy v prodoru proti kazahstanskim vratom nekoliko prepočasen, a je vijoličastim vseeno priboril kot. Predložek Mitje Vilerja ni bil dovolj natančen. V 30. minuti so domači iz prekinitve spet zapretili, a je bil Handanović na pravem mestu. Na drugi strani so vijoličasti v 34. minuti izvedli hiter protinapad, po levi strani je prodrl Viler, a je njegov predložek ostal v rokah vratarja Vladimirja Logvinovskega.

V 39. minuti je bil za Maribor nevaren kapetan Marcos Tavares, ki je poskusil s kakih 20 metrov, žoga pa se je odbila v kot. Tega je znova izvajal Viler, po odbiti žogi do Agima Ibraimija je bil uspešen Aleksander Rajčević, potem ko je domači vratar pri posredovanju žogo izpustil na tla, Rajčević pa jo je iz neposredne bližine potisnil mimo njega. V 43. minuti je mariborski vratar poskus Astane še odbil, a le do Canasa, žoga pa se je od Kabhe odbila v mariborski gol za 2:1.

V drugem polčasu so bolje začeli domači. Patrick Twumasi je v 58. minuti presenetil gostujočo obrambo in tudi Handanovića ter povišal že na 3:1. V 61. minuti bi lahko Rajčević dosegel že drugi gol na tekmi, a je podajo Ibraimija poslal mimo domačih vrat. V 67. minuti je kazahstansko moštvo ostalo z le desetimi igralci na igrišču, saj je drugi rumeni karton prejel strelec drugega zadetka Canas.

V 72. minuti je z vnovičnim strelom od daleč poskusil kapetan Tavares, a je žoga letela precej mimo desne vratnice vratarja Logvinovskega. Terenska premoč se Mariborčanom ni obrestovala, Kazahstanci so znali umiriti igro, spretno pa so pridobivali tudi dragocene minute. Trener Ante Šimundža je v 77. minuti v igro poslal dodatnega napadalca Dareta Vršiča, ki pa ni prinesel potrebne svežine.

Longvinovski je bil v 83. minuti znova na pravem mestu, ko sta pred domačimi vrati lepo kombinirala Mendy in Kabha. V 88. minuti je Ibraimi streljal s kakšnih 30 metrov, a je bil spet na mestu domači vratar. Mariborčani so bili nevarni tudi minuto kasneje, gostje pa so žogo izbili. Tudi štiri minute sodniškega dodatka vijoličastim niso prinesle želenega izida, kljub golu v gosteh so po slabi igri v tej evropski sezoni ostali praznih rok.

Članki iz rubrike