favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.07.2015 15:52:07

Chelseajevi rasisti pet let brez tekem

vszi
Navijači Chelseaja kaznovani zaradi rasističnega obnašanja v Parizu.

Peterica navijačev Chelseaja ob gostovanju aktualnega angleškega državnega prvaka v ligi prvakov letos februarja temnopoltemu Francozou Souleymanu Sylli ni dovolila vstopa na pariško podzemno železnico. Okrožno sodišče v Londonu je vso peterico obsodilo s prepovedjo ogleda nogometnih tekem za obdobje od treh do petih let.

Februarski incident pred tekmo osmine finala lige prvakov med domačim Paris St. Germainom in Chelseajem je danes dobil svoj epilog tudi na okrožnem sodišču v Londonu. Okrožni sodnik Gareth Branston je v svojem zaključnem govoru dejal, da je šlo za odvratno, grdo, žaljivo, arogantno in skrajno neprimerno vedenje, ki ne sodi v sodobno, civilizirano družbo. "Takšno obnašanje moramo najstrožje kaznovati," je še dejal Branston.



Med peterico Chelseajevih navijačev je bil tudi nekdanji policist Richard Barklie, ki se je branil, da je bil vlak prenatrpan, da z njihove strani ni bilo nobenih rasističnih motivov, vendar je želel temnopolti Sylla na vsak način vstopiti na vlak, kar so mu preprečili. Toda video posnetki so zanikali njegove besede, obenem pa so navijači Chelseaja glasno vzklikali, da so rasisti in da jim je to všeč.

Vodstvo Chelseaja se je takoj po incidentu distanciralo od neljubega dogodka, ki je danes dobil svoj epilog. Štirje navijači, Richard Barklie, nekdanji policist, Josh Parsons, Williams Simpson in Dean Callis so kaznovani s prepovedjo obiskovanja nogometnih tekem za obdobje petih let, medtem ko je peti član skupine Jordan Munday dobil triletno prepoved.

Članki iz rubrike