Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.06.2015 11:46:42
Deli članek:

Za čestitko Reala je morala Barcelona plačati

Reuters

Iz Španije prihaja malce bizarna, a po drugi strani precej zabavna novica.

Rivalstvo med Barcelono in Real Madridom je tako veliko, da včasih presega meje zdravega razuma. Katalonci se porazov Madridčanov veselijo skoraj v enaki meri kot svojih zmag, nič drugače seveda ni niti obratno.

In lahko si le mislite, kakšno vzdušje v teh dneh vlada v Madridu, predvsem v upravi Reala, ko je kraljevi klub ostal brez osvojene lovorike, Barcelona na drugi strani pa je osvojila kar trojno krono.  Uspehe večnih tekmecev so zagotovo sprejeli z veliko mero godrnjanja in nečimrnosti. 

Ta nečimrnost je bila tako zelo velika, da Realova služba za odnose z javnostmi preko družabnega omrežja twitter ni želela čestitati Kataloncem za velik uspeh - takšna navodila naj bi prišla od nadrejenih -, kar je sprožilo v Španiji veliko ogorčenje. 

Uprava Reala se je nato odločila, da Barceloni vseeno čestita, in sicer na tradicionalen način. Preko pošte so jim poslali čestitko, za katero se je Barcelona javno zahvalila. A kot poroča AS, niti pri čestitki ni šlo brez kontroverznosti.

Barcelona je namreč morala, da je prejela čestitko, španski pošti plačati 23.98 evrov, kajti Real je "pozabil" plačati za posebno pošiljko. Čeprav je takšen znesek za Barcelono seveda simbolen, pa pri Kataloncih vseeno nad potezo večnih rivalov niso bili zadovoljni.

A treba je priznati, njihova poteza je bila zares izvirna in v luči rivalstva, ki med ekipama vlada, jim lahko za inovativnost samo čestitamo.