Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.06.2015 09:49:48
Deli članek:

Koščki mreže za prijateljeve goste

Reuters

Početje branilca Gerarda Piqueja po finalni tekmi lige prvakov je bilo videti precej nesmiselno, a je pretekli konec tedna smisel vendarle dobilo. In to precej zanimiv.

Zadevo zagotovo poznate. Medtem ko so se njegovi soigralci prešerno veselili na bolj običajne načine, se je Pique po berlinski zmagi Barcelone nad Juventusom sistematično lotil mreže na enem od golov olimpijskega stadiona. Pri tem je šel z mukotrpnim početjem marsikomu kar nekoliko na živce in začelo je krožiti tudi nekaj bolj ali manj posrečenih šal. 

Nekateri so govorili o stricu ribiču, ki ga je prosil za pomoč, spet drugi so si izmislili kaj tretjega, nihče pa ni natanko vedel, zakaj se je Katalonec spravil početi nekaj, kar je sicer značilno za košarkarska zmagoslavja in za rezanje neprimerno manjše mrežice. No, kot je bolj ali manj jasno zdaj, pa je imel Gerard ves čas jasen in precej plemenit načrt

Kot so razkrili dobro obveščeni viri, je bil Pique pretekli konec tedna povabljen na poroko enega svojih najboljših prijateljev. A tako kot vikend poprej je tudi tokrat imel obveznosti. Teden dni po finalu lige prvakov ga je čakala reprezentančna tekma med Španijo in Belorusijo, kljub veliki želji udeležiti se poročnega slavja pa kot pravi profesionalec nastopa izbrane vrste ni želel izpustiti. 

Prijatelju se je zato že vnaprej opravičil, a naj bi mu hkrati obljubil, da bo v primeru naslova evropskega prvaka iz Berlina prinesel nekaj, s čimer bo mogoče obdariti vse goste na poroki, torej vse svate. Verjetno se prijatelju tedaj ni niti sanjalo, kaj bi to lahko bilo, in vprašanje je, ali se mu je v glavi prižgala iskrica, ko je tako kot vsi ostali spremljal navidez nesmiselno rezanje mreže. 

Toda stvar je bila prav v tem, povezava med mrežo in poroko je bila neposredna. Pique si je zamislil, da bo mrežo dal razrezati na tiste njene prepoznavne osnovne kose in da bo vsak od svatov prejel enega od njih. Kar se je, kot trdijo omenjeni viri, pretekli konec tedna na tipični katalonski poroki tudi zgodilo. Vsakdo je domov odnesel en košček in s tem del evropskega naslova.