Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
14.04.2015 14:43:42
Deli članek:

Holtby: Tudi jaz sem samo človek (video)

vszi

Dortmundska Borussia ni edini nemški velikan, ki mu letos v prvenstvu ne gre po načrtih, še precej slabše se godi Hamburgu.

Šestkratni državni prvak (nazadnje leta 1983) šest krogov pred koncem drži zadnje mesto na prvenstveni lestvici. Rešilno 15. mesto mu beži za štiri točke, vendar pa se to zdi prekleto veliko, če gre soditi po trenutni formi varovancev Petra Knäbla.

Za njimi je serija štirih zaporednih porazov, na zadnjih osmih tekmah so osvojili le dve točki. V tem času so dosegli samo dva zadetka in jih prejeli 21. Na zadnjih petih tekmah jim žoge ni uspelo spraviti v mrežo tekmecev, natančneje, gola niso zabili celih 495 minut.

Vzdušje v klubu in okoli njega je katastrofalno. V soboto je Hamburg pred svojimi gledalci - na razprodani Imtech Areni se je zbralo 57.000 gledalcev - izgubil z Wolfsburgom, bilo je 0:2. Navijači se nikakor niso mogli pomiriti z novim porazom, po zadnjem sodnikovem žvižgu je do njih pristopil tudi eden prvih zvezdnikov ekipe Lewis Holtby. Vezist, ki ga je Hamburgu posodil Tottenham, se je po zlomu ključnice prejšnji mesec vrnil na nogometne zelenice.

V pogovoru z navijači so na plan privrela čustva, 24-letnik je bil povsem iz sebe. "Tudi jaz bi bil najraje nemški prvak. Trudim se po najboljših močeh. Včasih igram dobro, včasih slabo, ampak imam vso pravico do slabih iger. Bil sem poškodovan, vendar dajem vse od sebe, ampak sem tudi jaz samo človek," je med drugim dejal Holtby, ki je do zdaj trikrat oblekel dres nemške izbrane vrste.