Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
01.04.2015 17:43:23
Deli članek:

Bajni zaslužki Porta na račun odškodnin

Številni klubi na račun odškodnin za nogometaše služijo velike denarje, pravi mojster tega posla pa je zagotovo Porto.

Nogometni klub Porto, ki prihaja iz istoimenskega portugalskega mesta, že nekaj let slovi po svoji izvrstni skavtski službi. Očitno imajo v klubu odličen nos za iskanje nogometnih talentov, s katerimi lahko nato še mastno zaslužijo.

Zadnji primer takšnega talenta je Brazilec Danilo, ki je k Portu prestopil leta 2011, in sicer iz domačega Santosa. Portugalci so takrat zanj odšteli 13 milijonov evrov, včeraj pa so sklenili nov donosen posel. Madridski Real se je namreč za tega nogometaša že nekaj časa močno zanimal, kluba pa sta na koncu le sklenila kupčijo.

Danilo se bo tako po koncu te sezone iz Porta preselil v Madrid, Španci pa so Portu odšteli 31,5 milijona evrov odškodnine. Portugalci so se tako še enkrat več izkazali za mojstre v prodajanju svojih nogometašev, od leta 2004 pa so na ta račun zaslužili že neverjetnih 601 milijonov evrov.

NAJDONOSNEJŠA FALCAO IN RODRIGUEZ
Dva najdonosnejša posla v zgodovini Porta sta se zgodila v letih 2011 in 2013. Najprej je donosno kupčijo sklenil z Atleticom iz Madrida (Rdamel Falcao), dve leti zatem pa še z Monacom (James Rodriguez). Za vsakega od omenjenih nogometašev je iztržil 45 milijonov evrov, zanimiv pa je tudi podatek, da so v finančno najdonosnejše posle vpleteni večinoma južnoameriški nogometaši.