Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
01.04.2015 16:04:30
Deli članek:

Pečnik v odlični strelski formi (video)

vszi

V japonskem druligaškem tekmovanju so danes odigrali srečanja petega kroga.

Pravo golijado so videli gledalci v Chibi, kjer sta se pomerila JEF United in Cerezo Osaka. Dvoboj se je končal z delitvijo točk, obe ekipi pa sta dosegli po štiri zadetke, vse v drugem polčasu.

Mrežo Cereza je v 53. minuti načel Nejc Pečnik, ki je le šest minut pozneje poskrbel za vodstvo JEF Uniteda z 2:0. Pri prvem zadetku se je odlično znašel v kazenskem prostoru. Gostujoči vratar je po akciji domače ekipe žogo le kratko odbil, prvi je do nje pritekel Dravograjčan, ki mu z dveh metrov ni bilo težko zadeti za 1:0. Pri drugem pa je slovenski reprezentant z roba kazenskega prostora nekoliko z leve strani odlično meril v dolgi vratarjev kot in žogo ob vratnici poslal v mrežo.

Domačini vodstva niso uspeli zadržati, še več, med 70. in 80. minuto so gostje zadeli trikrat in celo povedli - dvakrat se je med strelce vpisal nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda, madridskega Atletica in Interja, Diego Forlan.

Samo tri minute pozneje je bil JEF United spet v prednosti, varovanci trenerja Takašija Sekizuke so namreč hitro dosegli dva zadetka. A tudi to ni bilo dovolj za zmago, saj je v tretji minuti sodniškega podaljška gostom uspelo priti do dragocene točke.

JEF United je s tremi zmagami in dvema remijema drugi, za vodilnim Jubilo Iwato zaostaja za točko, Cerezo je peti. Nejc Pečnik pa s tremi doseženimi zadetki deli četrto mesto na ligaški lestvici strelcev, na katerem mu družbo med drugim dela tudi prej omenjeni 35-letni Urugvajec.