Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
01.04.2015 11:14:26
Deli članek:

Haris Vučkić: Fant za pol milijona

Profimedia

Od petih nogometašev, kolikor jih je Newcastle United januarja posodil Rangersu, je le Haris Vučkić tisti, ki redno igra.

Medtem ko je Remie Streete v modrem dresu zbral le en nastop, Kevin Mbabu, Gael Bigirimana in Shane Ferguson še čakajo na to, kdaj bodo prvič dobili priložnost za dokazovanje. Pri Vučkiću pa je zgodba drugačna. Ne samo da redno igra, celo blesti.

Profimedia

Na devetih tekmah je zabil pet golov in je eden glavnih "krivcev" za to, da Rangers ostaja v igri za preboj v elitno škotsko ligo. Navijači padlega velikana so sicer pričakovali sprehod čez drugoligaško konkurenco, toda to se ni zgodilo. Hearts je prepričljivo prvi in si je že zagotovil edino vozovnico, ki neposredno vodi v prvo škotsko ligo. To pomeni, da si lahko Rangersi v rednem delu sezone v najboljšem primeru zagotovijo zgolj dodatne kvalifikacije.

Ključni trenutki za klub iz Glasgowa torej še prihajajo, ali bodo uspešni, pa bo zagotovo odvisno tudi od Vučkića, ki je hkrati glavni adut Newcastle Uniteda. Zanj jasno ne igra, mu pa lahko vseeno prinese kar nekaj denarja. Natančneje pol milijona funtov; toliko bo moral namreč Rangers plačati članu angleške premier lige, če se bo prebil med elito. Kluba sta se tako dogovorila, ko je pet omenjenih nogometašev odšlo na Ibrox.

Profimedia

Rangers za to Newcastle Unitedu ni plačal nič, se je pa obvezal plačilu 500.000 funtov, če bo uresničen glavni cilj sezone. Skratka, Vučkić igra in za Rangers in za Newcastle United. No, pa predvsem zase. Zdaj je končno začel redno nastopati, če bo nadaljeval v takšnem slogu, bodo Angleži zagotovo resno razmislili, ali ga bodo pustili na Škotskem še eno leto ali pa ga bodo raje pripeljali nazaj domov.

"Moram priznati, da tukaj res uživam. V Newcastle Unitedu nisem veliko igral, zdaj pa poskušam izkoristiti vsako priložnost, ki se mi ponudi. Za zdaj sem res srečen, ker mi to uspeva," zadovoljstva ne skriva 22-letni otrok Domžal, ki ga veseli še nekaj: da se je vzdušje v garderobi po njegovem prihodu precej izboljšalo: "Ko sem prišel, so bili vsi nekoliko poklapani, toda to je nekaj, kar je zdaj že za nami. Tudi po zaslugi novega strokovnega štaba je med nami spet zavel entuziazem, vsi smo odločeni, da nam bo uspelo. In spet zmagujemo, kar je najpomembnejše."

vszi

Pa prihodnost? Bo ostal, se bo vrnil? "Razmišljam le o vsaki naslednji tekmi. Ko bo sezone konec, pa bomo videli, kako in kaj. Ne vem, kako razmišljajo v Newcastlu, zagotovo pa moram sprejeti odločitev, ki bo najboljša zame. In res ne bi imel nič proti, če bi ostal še nekoliko dlje. Ponavljam, na Škotskem res uživam," je zaključil nekdanji mladi slovenski reprezentant.